Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Elmalı Turta Tarifi

  Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler 125 gr oda sıcaklığında tereyağı 1 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker Yarım paket kabartma tozu 2,5 su bardağı kadar un Elmalı harcı için; 4 orta boy elma 2 yemek kaşığı silme toz şeker 1 çay kaşığı dolusu tarçın Yarım su bardağı iri kıyım ceviz Üzeri için; Pudra şekeri Elmalı Turta Tarifi Yapılışı Elmalı harç için elmaları rendeleyip tencereye alın. Şeker ve tarçın ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Ocağı kapatıp soğuduktan sonra cevizi ekleyip karıştırın. Ardından oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı, toz şeker, yumurta ve kabartma tozunu iyice çırpın. Azar azar un ekleyip ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Hamuru streçleyip 15 dakika dolapta bekletin. Dinlenen hamurun 1/3 ünü ayırın. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru elinizle bastırarak kalıba yayın. Kenar kısımlarını da elinizle şekillendirin. Soğuyan elmalı harcı üzerine yayın. Ayırdığınız hamuru 3-4 mm kalınlığında açarak üzerine şeritler kesin veya kalıpla şekil verin. Re...

Kahve Yanı Minik Jöle Lokumlar Tarifi

  Kahve Yanı Minik Jöle Lokumlar Tarifi İçin Malzemeler 4 su bardağı vişne suyu (kışlık vişneden kaynattım) 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı dolu dolu nişasta Bulamak için Hindistan cevizi Arasına çekilmiş ceviz yada fındık (tercihen) Kahve Yanı Minik Jöle Lokumlar Tarifi Yapılışı arım kg vişneyi kaynatalım (özünü iyice bırakacak şekilde). Tel süzgeçten süzdürelim biraz bastırarak özünü çıkaralım tekrar süzdürüp pütürlü kısmını atalım. Çıkan vişne suyunu su ilavesiyle 4 bardağa tamamlayalım. Nişasta ve şekeri ekleyip çırpıcı ile çırpalım. Ocağı yakıp karıştırarak pişirelim. (yaklaşık 4-5 dakika ). Suyla ıslattığımız borcama dökelim. Soğuduktan sonra dilimlere ayırıp bol hindistan cevizine bulayalım.  İster kahve yanı isterseniz çay yanında çok hafif bir tatlı. Afiyet olsun.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

  Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gram margarin veya tereyağ 1 tane yumurta Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üzerine çikolata Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı Yumuşamış margarini ve un hariç diğer malzemelerini karıştırma kabına alıp iyice karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Tırtıl şekil için yıldız ucuyla tepsiye şekilleri yapıp diziyoruz. 180 derece alt üst ayarda üzeri hafif üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kakaolu Kurabiye (Bisküvi Tadında) Tarifi

  Kakaolu Kurabiye (Bisküvi Tadında) Tarifi İçin Malzemeler 1 tane yumurta Yarım su bardağı tereyağ Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı nişasta 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı kakao Un Kakaolu Kurabiye (Bisküvi Tadında) Tarifi Yapılışı Yumurta, tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekeri bir kaba koyarak karıştıralım. Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştıralım. Kontrollü olarak unu ekleyip hamurumuzu yoğuralım. Kurabiye kalıbı ile şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirelim. Kurabiyemiz hazır. Afiyet olsun. 😊 Not: ( pişirme süresine dikkat edelim. Kurabiyemiz ince olduğu için çabuk pişecektir. ).

Çikolatalı Poğaça (Schokobrötchen) Tarifi

  Çikolatalı Poğaça (Schokobrötchen) Tarifi İçin Malzemeler Bardak ölçüm 250 ml 1 tane yaş maya (40 gr) 2 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 50 gram oda sıcaklığında tereyağı (bir yemek kaşığı dolusu ediyor) 3 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yumurta beyazı (sarıları üzerine sürmek için) 6-6,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin çok az değişim gösterebilir) 1 çay bardağı damla çikolata (isteğe bağlı yoğun çikolata tadını seviyorsanız biraz daha artırabilirsiniz güzel oluyor) Üzerine; Ayırdığımız yumurta sarıları 1 tatlı kaşığı süt Çikolatalı Poğaça (Schokobrötchen) Tarifi Yapılışı Derin bir kabın içerisine maya, süt, şeker, tuz, yağlar alınarak iyice karıştırılır. Kontrollü şekilde un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamura damla çikolata eklenerek karıştırılır ve hamur mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur eşit mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılarak yuvarlak şekil verilir tepsi kağıdı serilmiş tepsiye dizilir (yaklaşık iki tepsi çıkıyor...

Hazırlara Taş Çıkaran Çikolatalı Pasta Tarifi

  Hazırlara Taş Çıkaran Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya ; 6 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1.5 su bardağı un Yarım sun bardağı nişasta Yarım çay bardağı ılık su 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Krema ; 2 yumurta sarısı 4 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı nişasta 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı margarin ya daha tereyağı Pastayı kaplamak için ; 2 poşet toz şanti 1.5 su bardağı soğuk süt Pastayı ıslatmak için ; Süt Hazırlara Taş Çıkaran Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı Yumurtalar ak ve sarıları ayrılır. Aklarına bir çimdik tuz eklenir ve traş köpüğü olana kadar çırpılır. Kenara alınır. Sarıların içine şeker ilave edilir krema kıvamı olana kadar çırpılır. Daha sonra sıcak su ilave edilir ve diğer katı malzemeler ilave edilir ve çırpılır. Daha sonra 3, 4 kerede yumurta akı köpüğünü spatula yardımı ile alttan üste doğru karıştırılır. Yağladığımız kalıba dökülür ve önceden 170 derece ısıttığımız fırında pişirilir. Kreması için; bir te...

Patates Püre Yatağında Köfte Tarifi

  Patates Püre Yatağında Köfte Tarifi İçin Malzemeler 500 g kıyma Yarım bardak galeta unu 1 adet soğan 1 diş sarımsak Biraz maydanoz 1 adet yumurta Tuz Sos için; 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1-1.5 bardak su 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber Püre için; 5 boy patates Yarım bardak ılık süt 1 tatlı kaşığı uz Patates Püre Yatağında Köfte Tarifi Yapılışı Soğanı, sarımsağı, maydanozu doğrayın, kıyma ile ölçüleri karıştırın, yumurta ve galeta unu ekleyin ve iyice yoğurun. Çok küçük misket haline getirin. Kızarana kadar bir tavada kızartın. Sos için tavada tereyağı eritin. Domates salçası ve baharatları, iki bardak su ilave edin ve hafifçe pişirin. Kızarmış köfteleri sosun içine koyun ve tekrar kaynamaya bırakın. Patates püresi için, patatesleri kaynatın. Kaynadıktan sonra, patatesleri ezin ve yarım bardak ılık süt bir yemek kaşığı tereyağı ve tuz ekleyip güzelce krem haline gelene kadar çırpın. Tabağınıza ilk önce patates püresini döşeyin ...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?