Nohutlu Sulu Köfte Tarifi

 

Nohutlu Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • Tuz ve baharatlar
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
  • Yeteri kadar su
  • Nane, isteğe bağlı pul biber

    Nohutlu Sulu Köfte Tarifi Yapılışı 

  • Köfte için bulguru çok az ılık suyla ıslatalım.
  • Diğer malzemeleri ekleyerek sakız gibi olana kadar yoğuralım.
  • Daha sonra minik parçalar koparak yuvarlayalım. Hafif unlayıp kenara alalım.
  • Tencereye yağı koyalım, nane ve isteğe bağlı pul biber ide ekleyelim.
  • Üzerine salçayı ekleyip kavuralım.
  • Yeteri kadar sıcak su koyalım, nohutları ekleyelim.
  • Üzerine köfteleri de ekleyip tuz ve baharatları koyalım.
  • Köfteler pişinceye kadar 20 dk kadar pişirelim, sıcak servis edelim.
  • Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

    Not: Malzeme ölçülerini isteğe bağlı olarak azaltıp, çoğaltabilirsiniz.

Orjinal İnegöl Köfte Tarifi

 

Orjinal İnegöl Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 550 gram dana döş
  • 150 gram kuzu döş
  • 9 gram tuz (2 silme tatlı kaşığı)
  • 7 gram karbonat (1 tepeleme tatlı kaşığı)
  • 25 gram kuru soğan posası (1 adet küçük boy soğan, rendelenip suyu sıkılmış) 

    Orjinal İnegöl Köfte Tarifi Yapılışı 

  • Etleri tuz ve karbonat ile birlikte 2 kez kıyma makinasından çekin. En az 16 saat kıymayı +4 derecede dinlendirin.
  • Ertesi gün kıymayı en az 10-15 dakika yoğurun. Son olarak soğanı ekleyip 2 dakika daha yoğurun.
  • Köfte hamurunu topladıktan sonra 25-28 gramlık bezeler halinde kıymalar koparın.
  • Avuç içlerini çok çok az ıslatıp köfteye yassı şeklini verdikten sonra bir tabağa dizin.
  • Köfteyi pişirmeden önce bu yoğurma işlemini yapmanız çok önemli.
  • İçerisine soğan girdiği için köftenin rengi kahverengiye dönüşmeden pişirimi yapılmalı.
  • Şekil verdikten sonra 30 dakika buzdolabında dinlendirmek yeterli olacaktır.
  • Köfteyi imkan varsa mangalda yok ise döküm tavada her 30-35 saniye de sık sık çevirerek toplamda 5-6 dakika ızgara edin.
  • Yanına közlenmiş biber ve domates, patates kızartması, çoban salata, piyaz gibi yan ürünlerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dereotlu Brüksel Lahanası Salatası Tarifi

 

Dereotlu Brüksel Lahanası Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram brüksel lahanası
  • 5 dal dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Tuz ,pul biberi 

    Dereotlu Brüksel Lahanası Salatası Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle lahanalarımız haşlayıp rengini kaybebetmemesi için soğuk suya alıyoruz.
  • Daha sonra ikiye bölelim.
  • Dereotu doğruyoruz.
  • Üzerine sarımsakları rendeliyoruz.
  • Tuz ve biber ekliyoruz.
  • Zeytinyağı ve limonu da koyduktan sonra karıştırıyoruz.

Un Çorbası Tarifi

 

Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı et suyu yoksa bulyon da olur
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, pul biber
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye (erişte veya şehriye, hangisi olursa)
  • 6 su bardağı su
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)  

    Un Çorbası Tarifi Yapılışı 

  • Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyalım eriyince içine unu koyup biraz kavuralım.
  • Sonra salça ilave edip biraz daha kavurup biraz su ekleyip karıştıralım.
  • Sonra üzerine sıcak su ilave edip baharatlarını ve şehriyeyi de ekleyip 10 dakika kaynatalım.
  • İsteğe bağlı sarımsak da ekleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 👌.

Fırında Sütlü Patates (En Sevdiğim) Tarifi

 

Fırında Sütlü Patates (En Sevdiğim) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan

Sosu İçin;

  • 2 adet yumurta
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 2,5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Kaşar peyniri rendesi

    Fırında Sütlü Patates (En Sevdiğim) Tarifi Yapılışı 

  • İlk olarak patateslerimizi soyup yıkayalım ve yuvarlak olacak şekilde dilimleyelim. Dilimlerimiz ne çok ince ne de çok kalın olmamalı.
  • Tepsi veya borcama doğradığımız patatesleri yerleştirelim.
  • Kuru soğanımızın da kabuklarını soyarak dilimleyelim ve aralıklı olacak şekilde patates dilimlerimizin arasına yerleştirelim.
  • Ayrı bir kapta sosumuzu hazırlayalım. Bunun için; yumurta, karabiber, kekik, kırmızı toz biber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kase içerisine alarak çırpıcı ile çırpalım.
  • Çırpmaya devam ederken bir yandan da sütümüzü ekleyelim.
  •  Hazırladığımız sosumuzu patateslerin üzerine gezdirelim ve son olarak üzerine tereyağı parçaları koyalım.
  • Fırın kabımızın üzerini sar pişir ile kaplayalım, ardından önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda sütlü patatesimizi fırından çıkartalım ve üzerine bolca kaşar peyniri rendesi ekleyerek tekrar fırında verelim ve peynirler eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim. Sütlü Patatesimiz servise hazır. Üzerini biberiye ya da kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Semizotu Tabbule Tarifi

 

Semizotu Tabbule Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 büyük boy çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 2 adet taze soğan
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet limon
  • Damak tadınıza göre
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Üzerine

  • Yarım çay bardağı kadar nar ekşisi
  • Nar taneleri ( isteğe bağlı )  

    Semizotu Tabbule Tarifi Yapılışı 

  • Bir çay bardağı bulguru üzerine çıkacak kadar su ile 8, 10 dakika kadar yumuşayıncaya kadar haşlayın, suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  • Temizlenmiş ve yıkanmış semizotunu elle iri parçalar halinde koparın.
  • Büyükçe bir kasenin içine alın, bulguru, mısırı, kıyılmış maydanoz, taze nane ve taze soğanı ekleyin.
  • Damak tadınıza göre tuz, limon suyu ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın.
  • Salata tabağına alın üzerine nar ekşisi gezdirin, dilerseniz yine üzerine nar taneleri serperek servis yapın. Afiyetler olsun.

Sadece 1 Yufkayla Pizza Lezzetinde Börekler Tarifi

 

Sadece 1 Yufkayla Pizza Lezzetinde Börekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı kadar küçük küp doğranmış sucuk
  • 1 adet orta boy çekirdekleri çıkarılmış küp doğranmış domates
  • 2 adet küçük yeşil biber ince doğranmış
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam tuz
  • 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ

Bulamak İçin

  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu

Kızartmak İçin

  • Sıvıyağ  

    Sadece 1 Yufkayla Pizza Lezzetinde Börekler Tarifi Yapılışı  

  • Öncelikle iç harcı için gerekli olan malzemeleri hazırlayıp ve doğrayıp bir kaba alıp karıştıralım. Yufkamızı 8 parçaya bölelim.
  • 8 parça yufka ya hazırladığımız iç harcı eşit bir şekilde paylaştıralım ve kenarlarını katlayıp sigara böreği şeklinde saralım.
  • Sardığımız börekleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp iyice kızdırdığınız yağda her yerini kızartalım.
  • Kızarttığımız börekleri peçete ile yağlarını alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...