Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Enginarlı Pilav Tarifi

Resim
  Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler 4 adet çanak enginar 1 türk kahvesi fincanı zeytin yağ 3 su bardağı pirinç 1 demet dere otu 3 adet kuru soğan Yeteri kadar tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 adet limon suyu Enginarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? Pirincimizi normal pilav yapar gibi su da bekletip iyice yıkayıp kenarda bekletelim. Temizleyip limonlu suda beklettiğimiz enginarlarımızı küp küp doğrayarak kaynar suyun içinde çok az haşlayalım. Ardından soğanlarımızı kıyıp pembe beyaz soteleyelim. Haşladığımız enginarları soğanlara ekleyip 2 tur çevirelim. Ayrıca bir kaba alalım pirincinizi de aynı tencereye alarak kavurma işlemimize başlayalım. Pirincimiz kavrulurken tuz şeker ve limon ilavemizi yapalım. Ardından kavurup kenara aldığımız enginarları pirince ekleyip bir iki tur çevirelim. Sonrasında üzerine çıkacak kaynar su ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakalım. Pişmeye yakın ince ince kıydığımız dere otlarını ilave ederek demlenmeye bırakalım . Demlenen pilavımız servise hazırdır. E...

Etlerin Yanına Yakışacak Soğan Mezesi Tarifi

Resim
  Etlerin Yanına Yakışacak Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler 1 adet havuç(küçükse 2 adet) 2 adet yeşil biber 2 adet büyük boy soğan 2 diş sarımsak 6-7 kaşık yoğurt Tuz Sıvı yağ Etlerin Yanına Yakışacak Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır? Havuçları rendeliyoruz. Biberleri küçük küçük doğruyoruz. Soğanları jülyen doğruyoruz. Sarımsakları ikiye bölüyoruz. Az miktar sıvı yağ eklediğimiz tavaya hepsini ekleyip diriliklerini kaybedene kadar orta ateşte pişiriyoruz. Sürekli olmadan karıştırmalıyız ki yanmasın, dibi tutmasın. Tuzu da ekledikten sonra 5 dk kadar daha pişirip altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Derince bir kaseye yoğurdu ekliyoruz. Üzerine soğuyan sebzeleri de koyup güzelce karıştırıyoruz. Servis tabağına döküp üzerini manuel süslüyoruz.Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Muhteşem Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

Resim
  Muhteşem Köfteli Patlıcan Sarma Tarifim İçin Malzemeler 6-7 adet patlıcan Köftesi İçin; 500 gram dana kıyma 3 dolu yemek kaşığı galeta unu 3 yemek kaşığı dolusu beyaz un 2 adet orta boy kuru soğan 3 diş rendelenmiş sarımsak 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı dağ kekiği 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı dolusu karabiber 1 çay kaşığı dolusu köri 1 çay kaşığı acı pul biber 1,5 tatlı kaşığı tuz kullandım 3 yemek kaşığı zeytinyağı Sosu İçin; 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası 1.5 su bardağı soğuk su (320 ml) Yarım çay kaşığı tuz kullandım Muhteşem Köfteli Patlıcan Sarma Tarifim Nasıl Yapılır? Soğan ve sarımsağı mutfak robotu ile püre şeklinde kıyıyoruz. Kıyma, unlar, baharatlar ve tüm yazılı olan malzemeyi yoğurma kabında birleştirip el ile güzelce kıymayı 2-3 dk yoğuruyoruz. Katı kıvamda bir harç olmuyor buda lezzetine lezzet katan bir faktör oluyor. Etin, ağzını kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz. ...

Aşçıbaşı Çorbası (Bir Kase Asla Yetmez) Tarifi

Resim
  Aşçıbaşı Çorbası (Bir Kase Asla Yetmez) Tarifi İçin Malzemeler 200g tavuk eti (but, göğüs ikiside olur) 1 çay bardağı kırmızı mercimek Yarım çay bardağı tel şehriye 2 yemek kaşığı sıvı yağ 40g tereyağı (1 yemek kaşığı) 1 tatlı kaşığı un (tepeleme) 1 tane kuru soğan 3 kaşık domates konserve (veya1 tane domates minik doğranmış) 1 tatlı kaşığı domates salçası 1,5 litre tavuk suyu 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı pul biber Tuz sizin ölçünüz Üzeri için; İnce kıyılmış maydanoz Aşçıbaşı Çorbası (Bir Kase Asla Yetmez) Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuk etini bol suda haşlayıp didikliyoruz suyunuda çorbada kullanıyoruz. Çorba tenceresine yağları koyup unu da içine ilave edip, unun kukusu çıkıp, rengi dönene kadar kavuruyoruz. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip, 2 dk kavuruyoruz. Yıkanmış suyu süzülmüş mercimeği de ekliyoruz, 2-3 tur karıştırıp, salçayı ilave ediyoruz. Biraz daha kavurup, bahar...

Meyveli Yoğurt Bar (Sıcak Günlerde İçinizi Ferahlatacak) Tarifi

Resim
  Meyveli Yoğurt Bar (Sıcak Günlerde İçinizi Ferahlatacak) Tarifi İçin Malzemeler 4 yemek kaşığı yoğurt (Susuz yerinden) 1 yemek kaşığı bal (Daha tatlı seviyorsanız arttırılabilir) Üzeri için; Çilek Kivi (Tercihe bağlı farklı meyveler de eklenebilir) Meyveli Yoğurt Bar (Sıcak Günlerde İçinizi Ferahlatacak) Tarifi Nasıl Yapılır? Yoğurt ve balı bir kasede karıştırın. Kullanacağınız meyveleri küçük küçük doğrayın. Ben çilek ve kivi kullandım. Yoğurtlu karışımı kağıt veya silikon muffin kaplarına paylaştırıp üzerine doğranmış meyveleri yerleştirin. Ben mini muffin kağıtlarında 9 adet elde ettim. Dondurucuya alarak 2,5-3 saat bekletin. Çıkardıktan sonra 2-3 dakika kadar oda sıcaklığında bekletip, servis edin. Tüketmeyeceklerinizi ise dondurucuda saklamaya devam edebilirsiniz. Belki küçük çocuklarınızı dondurma olduğuna bile inandırabilirsiniz 😉 Deneyeceklere afiyet olsun.

Limonata Tarifi

Resim
  Limonata Tarifi İçin Malzemeler 3 tane limon 1 tane portakal 100 gr şeker (İsteğe göre değişir) 2 litre su Limonata Tarifi Nasıl Yapılır? Limon ve portakalı küp küp keselim ve buzluğa koyalım 1 gün bekletelim. Limon portakal karışımını buzluktan çıkaralım 7-8 dk hafif eriyene kadar bekleyelim, rondoya koyalım. Üzerine şekeride dökelim püre olana kadar rondodan geçirelim. Büyük bir sürahiye karışımı koyalım üzerine 2 litre suyu dökelim güzel karıştıralım sonra süzgeçten geçirelim. 2 saat buzdolabına koyalım limonatamız hazır bol bol tüketelim.

Böğürtlenli Kek Tarifi

Resim
  Böğürtlenli Kek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un kontrollü ekleyin Üzeri için; 1,5 su bardağı dondurulmuş böğürtlen 3 yemek kaşığı pudra şekeri Üst katmanı için; 2 yemek kaşığı tereyağı 3,5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı pudra şekeri Böğürtlenli Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Derin bir kabın içine yumurtayı, toz şekeri alıp, mikserle çırpalım ardından sıvı yağı yoğurdu ekleyip tekrar karıştıralım. Unu, kabartma tozunu ekleyip, tekrar karıştıralım. Önceden yağlanmış kelepçeli kalıba kekimizi dökelim. Dondurulmuş böğürtlenleri pudra şekeri ile karıştırıp, kekin üzerine eşit bir şekilde yerleştirelim. Başka bir kapta tereyağını unu pudra şekerini karıştırıp kırıntı bir hamur elde edelim. Bu karışımı kekin üzerine serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dk kızarana kadar pişirelim kontrollü bir şekilde.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?