Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Browni Kek Tarifi

Resim
  Browni Kek Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı beyaz un 1 su bardağı tam buğday unu 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı kakao Üzeri için; 1 paket bitter çikolata (Benmari usulü eritilerek kek piştikten sonra kullanılacak) Ceviz Fındık kırığı Browni Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta ve şeker güzelce çırpılır beyazlayıp, köpük köpük olunca sıvı malzemeler yağ süt su ilave edilip karıştırılır. Kabartma tozu, kakao ve vanilya una ilave edilir kontrollü şekilde düşük devirde çırpılır, arzu edilirse içine ceviz kırığı ya da fındık kırığı konulabilir iki renkli yapılabilir kakaosuz da yapılabilir her haliyle çok güzel oluyor. İster büyük kalıba ister muffin kalıplarına minik silikon kalıplarla yaptım ben kalıpları yağlamıyorsunuz, kalıpları bir parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika fansız pişiriyoruz fırın markaları değişi...

Kahvaltılık Peynir Topları Tarifi

Resim
  Kahvaltılık Peynir Topları Tarifi İçin Malzemeler 4 dilim beyaz peynir 1 tutam dereotu Yarım çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı kekik 6 yemek kaşığı zeytinyağı Salatası için; Kıvırcık marol 2 yaprak 1tane salatalık 1 tane kırmızı kapya biber Kahvaltılık Peynir Topları Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle peyniri ufalıyoruz. Kekik, pulbiber, kimyon ve dereotunu doğrayıp, ekliyoruz, karıştırıp elimizle toplar yapıyoruz. Salata malzemelerini doğrayıp, tabağımızı hazırlıyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdirip, afiyetle yiyelim. Yapanlara şimdiden afiyet olsun

Damak Çatlatan Lezzetiyle Fırında Biber Dolması Tarifi

Resim
  Damak Çatlatan Lezzetiyle Fırında Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler 1 kg dolmalık biber 2 adet büyük boy kuru soğan 3 diş sarımsak 1 küçük çay bardağı sıvı yağ 200 gr orta yağlı kıyma 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası Tuz, karabiber,pulbiber ,toz biber ,kekik ,kimyon, bolca kuru nane Yarım demet maydanoz Pirinci pişirmek için : 1.5 su bardağı sıcak su Sosu için : 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası Pulbiber Bir çimdik karabiber 2 su bardağı sıcak su Üzeri için : 2 adet domates Damak Çatlatan Lezzetiyle Fırında Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? İç harcı için kuru soğan yemeklik doğranıp 1 çay bardağı sıvı yağda kavrulur. Sarımsakta eklenip karıştırılır. Kavrulan soğanın içerisine 200 orta yağlı kıyma eklenip kıyma pişene kadar kavrulur . Yıkanıp süzülmüş olan pirinçler, salça, tuz ve baharatlarda eklenip karıştırılır. Sıcak su eklenip kısık ateşte 10 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir. Maydanozda eklenip karıştırılır....

Etli Enginar Yemeği (Girit Usulü) Tarifi

Resim
  Etli Enginar Yemeği (Girit Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 6-7 Adet taze ayıklanmış enginar 300 gr kuzu kuşbaşı 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı Taze çekilmiş karabiber Tuz Etli Enginar Yemeği (Girit Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır? Enginarlarımızı ayıklayalım, 2-4 adet sıktığımız bol limonlu suya çanaklar ters gelecek şekilde suya koyalım. Enginarlarınız çok taze ise yaprak iç beyazları elinizle kırarak, saplarını da dış kabuklarını temizleyerek suya ekleyiniz. Kuşbaşı etimiz ½ çay bardağı zeytinyağı ve 2 çay bardağı sıcak su ile çelik tencerenize alın. Önce harlı, daha sonra kısık ateşte etinizi yemeğe hazır hale yakın, yarı yağına bindirinceye kadar pişirin. Etlerinize, yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek etle birlikte 1-2 dakika orta hararetteki ateşte kavurun. Daha sonra dörde bölünmüş enginarları ekleyin. Burada enginarları dilediğiniz boyutta dilimleyebilirsiniz. Tencerenizde enginar ve etleri 1-2 dk çevirin. Üzerini kapatacak kadar sıcak suyu ekleyip, tuz ve karabiber...

Kahve Yanı Kurabiyesi Tarifi

Resim
  Kahve Yanı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 adet yumurta 1 su bardağı nişasta 3 su bardağı un Üzerine: 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yemek kaşığı tarçın Kahve Yanı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır? Kahve yanı kurabiyesinin hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ardından nişasta ve unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Elde ettiğimiz hamurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olması gerekiyor. Hazır olan kurabiye hamurumuzdan küçük küçük parçalara kopartalım ve elimizde yuvarlayarak şekil verelim. Ben toplamda 160 adet kurabiye elde ettim ancak siz dilerseniz daha büyük kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye alalım, önceden ısıttığımız 170°C fırında 20-25 dakika pişmeye bırakalım. Pişen kurab...

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Resim
  Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kırmızı biber 1 adet tatlı biber 1 adet havuç 1 yemek kaşığı salça 2 su bardağı arpa şehriye 3 su bardağı sıcak su 1 buçuk tatlı kaşığı tuz Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Tencereye alınan tereyağı ve sıvı yağ eridikten sonra doğranan kırmızı biber, yeşil biber ve rendelenmiş havucu ekleyerek kavurun. 1 yemek kaşığı salçayı da ilave ederek kavurmaya devam edin. Arpa şehriyeleri de tavaya ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Şehriyelerin üzerine sıcak suyu ekleyin ve tuzunu atın. Tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekmeye bırakın. Suyunu çeken pilavın altını kapatın ve kapağın altına havlu kağıt yerleştirerek demlenmeye bırakın. Sebzeli arpa şehriye pilavımız servise hazır. 

Terbiyeli Kabak Çorbası Tarifi

Resim
  Terbiyeli Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet kabak 1 büyük diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağı 1 yemek kaşığı un 1/2 (yarım) su bardağı tavuk/kemik/et suyu 3 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta 1 tutam dereotu 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz ( damak lezzetinize göre ayarlayın) Terbiyeli Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Eriyen tereyağı ve sıvı yağında un kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış sarımsağı ekleyin. Üzerine ince rendelenmiş kabağı ekleyin ( kabuğu ile beraber). 10 saniye sonra tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyin ve kabaklar pişine kadar pişmeye bırakın. Başka bir kasede yumurta ve yoğurdu iyice çırpın, terbiyemiz hazır. Çorbaya ilave edebilmek için sıcak çorbanın suyundan terbiyeye ekleyin ve terbiyeyi karıştırın. Terbiyeyi çorbaya ekleyin ve kaynaya kadar durmadan karıştırarak yoğurdun kesilmemesini sağlayın :). En son ince kıyılmış dereotu, karabiber ve tuzu ekleyin. Ocağı kapatın. Servise hazır. Afiyet ...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?