Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Porsiyonluk Bisküvili Pasta Tarifi

  Porsiyonluk Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler 1 paket petibör bisküvi (ben sade kullandım) Borcamda yaparsanız 2 paket kadar gidebilir Kreması için; 1 lt süt 2 yemek kaşığı un 2,5 yemek kaşığı nişasta 2,5 yemek kaşığı kakao 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker 1 yemek kaşığı tereyağ  Porsiyonluk Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Süt,un,nişasta,kakao ve şeker tencere alınarak kaynayana kadar karıştırılır. Kıvam alan kremamız kapatılıp içerisine tereyağ ekleyip güzelce blendırdan çırpıp kenara alalım. Kaplarımıza ilk yaptıgımız kremayı sonra bisküviyi sonra yine kremayı koyalım. Dilediğimiz gibi süsleyip servis edelim. 

Paçanga Böreği Tarifi

  Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler 2 adet böreklik yufka 100 gram pastırma 100 gram rendelenmiş kaşar 1 adet domates 1 adet kapya biber 1 adet çarliston biber Panesi için; 1 su bardağı galeta unu 2 adet yumurta Kızartmak için; Sıvı yağ Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak böreğin içini hazırlayın. Bunun için pastırmaları ince olarak doğrayın. Biberleri aynı şekilde ince olarak doğrayın. Domateside küçük küçük doğrayın. Karıştırma kabında pastırma, kaşar, biberler ve domatesi karıştırın. Yufkaları 8 adet üçgen parçalara bölün. Yufkanın geniş kısmına iç harcınızdan koyun. Kenarlarını katlayarak böreklerinizi sarın. Yumurtayı iyice çırpın. Hazırladığınız börekleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp kızdırdığınız sıvı yağda önlü arkalı kızartın. 

Ev Yapımı Baklava Tarifi

  Ev Yapımı Baklava Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : 2 su bardağı ılık su Yarım su bardağı sıvı yağ 4.4 – 5 su bardağı baklava un ( kontrolü ) 1 çay kaşığı karbonat Yarım çay kaşığı tuz Ara katları için : Mısır özü yağ yoksa sıvı yağ Açmak için : Mısır nişastası Arası için : Ceviz veya fındık kırığı ( tercihe göre ) Üzeri için : Tereyağı ( eritilmiş ) Şerbeti için : 5 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su 2-3 damla limon Ev Yapımı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır? Bir yoğurma kabına; su, sıvı yağ, un, karbonat ve tuzu ilave edip iyice yoğuralım ve üzerini örterek 2 saat boyunca dinlendirelim. Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve bezeleri bir tepsiye dizelim . Üzerini örtelim ki kurumasın diye bezelerimizi teker teker nişastaya bulayalım ve açalım. Açtıktan sonra üç tanesini üst üste katalım ve nişasta serperek oklava ile yuvarlak tepsi büyüklüğünde açalım ve yağlanmış tepsiye dizelim . Üzerine mısır özü yağ fırça ile sürelim tekrar üç bezeyi ü...

Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı) Tarifi

  Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta (sarısı üzerine) 1 paket (10 gr) instant maya 1 yemek kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz 7-8 su bardağı un İç harcı için; 1 orta boy soğanın yarısı 1 orta boy patates 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı (ayçiçek yağı da olur) 1 tatlı kaşığı toz biber Tuz Kekik Pul biber Nane (istediğiniz ölçüde artırıp azaltabilirsiniz) Üzeri için; Yumurta sarısı ve çörek otu Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı) Tarifi Nasıl Yapılır? Geniş bir kaba su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve şekeri alıp karıştıralım. (su ve süt ılık olmalı ben yalnızca suyu kaynattım böylece tüm malzemeleri kaba aldığımda hepsi ılık oldu). İnstant maya suda eritilmediği için ayrı bir kaba elediğimiz unun içine mayayı katıp harmanlıyoruz. İnstant maya ile harmanladığımız unu diğer malzemelerimizin olduğu kaba kontrollü bir şekilde atarak yoğurma işlemine geçiyoruz. Yumuşak ve ele yapışmayan bir ...

Yelpaze Baklava Tarifi

  Yelpaze Baklava Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka 200 gram tereyağ 200 gram yeşil fıstık kreması 150 gram kırılmış yeşil fıstık Şerbeti için; 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 dilim limon Yelpaze Baklava Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağını tavada eritip yufkalara fırça yardımıyla sürüyoruz yufkayı uzunlamasına kesiyoruz. Görsellerdeki gibi pile şekli verelim ve iki uç kısımlarını birleştirelim ve yelpaze şekli verelim kürdan ile birleştirelim. 180 derecede 25 dakika pişirelim daha sonra kürdanları çıkaralım. Yeşil fıstık kremasını benmari usulü eritip yelpazenin uç kısımlarını batıralım daha sonra fıstık parçalarına batıralım. Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alalım ve limonu içine atalım yarım saat kaynatalım ve soğumaya alalım. Yelpaze şeklini verdiğimiz baklavalarımıza fırça yardımıyla şerbeti sürebiliriz.

Limonlu Cheescake Tam Ölçülü Tarifi

  Limonlu Cheescake Tam Ölçülü Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için; 100 gram yulaflı bisküvi 50 gram tereyağı Yarım su bardağı fındık Kreması için; 2 paket labne peyniri (400 gr) 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 adet yumurta 1 paket krema (200 ml) 3 yemek kaşığı un 1 adet limon kabuğu rendesi Limon sosu için; 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı toz şeker 1 adet limon suyu 1 adet limon kabuğu rendesi Çay kaşığının ucuyla zerdeçal Limonlu Cheescake Tam Ölçülü Tarifi Nasıl Yapılır? Limonlu cheesecakekin tabanı için öncelikle bisküvileri ve fındığı robottan un gibi olana kadar geçirelim. Fındıklı bisküvileri bir kaba alalım, üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım. Kelepçeli kabın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, makas yardımı ile fazlasını keselim. Ben bu tarifte 20 cm çapında yuvarlak kalıp kullandım. Kalıbın tabanına kum haline getirdiğimiz bisküvilerimizi yerleştirip kaşıkla bastırarak yerleştirelim. Kreması için karıştırma kabına labne pe...

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

  Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 tane tavuk budu 1 tane soğan 1 diş sarımsak 1 tane zencefil (ceviz büyüklüğünde) 1 tane havuç 1 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı tavuk suyu 3 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı tel şehriye Yarim çay kaşığı karabiber 1 buçuk tatlı kaşığı tuz Terbiyesi için; 2 yemek kaşığı un 1 tane yumurta sarısı 1 tane limon suyu Yarım çay bardağı çorbanın suyu Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak 1 tane soğanı soyup 4 de bölünüz ,düdüklü tencenin içine 2 veya 3 tane budu ve soğanı koyup üzerine 6 su bardağı su koyup tavuğu haşlayınız. Haşlanan butları küçük küçük didikleyiniz. Diğer yandan 1 tane havucu ,zencefil ve sarımsağı rendeleyiniz . Sonra 1 yemek kaşığı tereyağını pişirme kabınızın içine koyup erittiğiniz yağın üzerine havuçları zencefil ve sarımsağı koyup bir iki tur çeviriniz. Üzerine suyunu, tuzunu ve karebiber ekleyiniz. Terbiyesi için 1 limonu sıkınız ekşi sevmeyenler yarım limon kullanabilirsiniz. İçine u...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?