Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

En Doğalından Ayva Tatlısı Tarifi

  En Doğalından Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 4 adet ayva 1 adet kırmızı pancar Her yarım ayva için 1,5 yemek kaşığı şeker 2 adet çubuk tarçın 4 adet karanfil (adedi arttırabilirsiniz) Kaymak Yeşil fıstık En Doğalından Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Ayvaları kabuğunu soyup ortadan bölelim, yayvan bir tencereye dizelim. Pancarın kabuğunu soyalım ister dilimleyelim ister ortadan bölelim. O kadar güzel renk veriyor ki. Ayvalara her yarım ayvaya bir buçuk yemek kaşığı şeker koyalım. Ayva çekirdekleri, 1 ayvanın kabuğu, karanfili, çubuk tarçını, 1 su bardağı suyu tencereye koyalım kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ayvaları bir fırın kabına yerleştirelim, ayvaların üzerine suyunu süzgeçle süzüp dökelim. 10-15 dakika kıvamını alıncaya kadar fırında pişirelim kaymakla yeşil fıstıkla servis yapalım. Çok hafif bir tatlı şiddetle tavsiye ediyorum.

Köz Biber Salatası Tarifi

  Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler 3-4 adet közlenmiş kapya biber Yarım demet dereotu 3-4 adet taze soğan 1 çay bardağı kadar haşlanmış mısır 3-4 adet kornişon turşu 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1-2 adet sarımsak 3-4 adet ceviz Çeyrek yada yarım limon Tuz Köz Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Közlenmiş kapya biberleri doğrayalım. İçerisine soğan,dereotu doğrayıp koyalım. Mısır kornişon ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Servis tabağına alalım. 

5 Dakikada Sac Kavurma Tarifi

  5 Dakikada Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 1 adet kapya biber 1 adet yeşil sivri biber 1 adet orta boy domates (kabuğu soyulmuş) 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz (isteğe bağlı) Marinesi için; 250 gram dana eti 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu 5 Dakikada Sac Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Eti küp küp doğrayıp kabın içerisine alalım alalım. Marinesi için sırasıyla malzemeleri ekleyip karıştıralım ve 1 saat buzdolabında dinlendirelim. Yüksek ateşte tavaya tereyağını ve sıvı yağ ekleyip eritelim. 1 saat dinlendirdiğimiz eti ekleyip kavurmaya başlayalım. Etler piştikten sonra üzerine küp doğranmış biberleri ve küp doğranmış domatesleri ekleyip karıştırıp 2-3 dk pişirelim.

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi

  Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet büyük boy kırmızı kapya biber 2 yeşil biber 1 çay bardağı domates sosu 1 adet orta boy soğan 1 büyük diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tepeleme yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı yoğurt 6 su bardağı su Kırmızı pul biber Karabiber Kimyon Kekik Tuz Üzeri için ; 2 yemek kaşığı tereyağı 1 ,5 tatlı kaşığı nane Yarım tatlı kaşığı kekik Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurup küçük doğranmış biber ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı ekleyip kavurarak un ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Domates sosunu ekleyip karıştırarak yoğurdu ilave ediyoruz. Yoğurdu sürekli karıştırarak sebzelere yediriyoruz. Baharatları ekleyerek kavurup topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırarak su ilave ediyoruz. Karıştırarak sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendırdan geçiriyoruz. Üzeri için kekik ve naneyi ter...

Muhallebi Çıtır Kadayıf Tarifi

  Muhallebi Çıtır Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt Yarım su bardağı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 adet yumurta sarısı Daha sonra eklemek için: 1 paket vanilya 1 poşet toz kremşanti Kadayıfı için: 200 gram kadayıf (ben hazır kavrulmuş kullandım) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı iri çekim ceviz Muhallebi Çıtır Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır? Tavaya tereyağını alıp eritelim kadayıf ve toz şeker ekleyip güzelce kavuralım. Üzerine ceviz ekleyip ve ocaktan alalım. Sıra muhallebisini yapmakta.Krem şanti ve vanilya hariç uygun bir tencereye malzemeleri ekleyip el çırpıcısı ile karıştırarak altını açalım devamlı karıştıralım fokurdamaya başlayınca altını kapatalım içerisine vanilya ve kremşantiyi ekleyelim 3-4 dk çırpalım. Kuplara önce 1-2 çorba kaşığı kavrulmuş kadayıftan koyup üzerine bir kepçe muhallebi koyalım onun üzerine 2 kaşık kavrulmuş kadayıf koyup son bir kepçeye yakın muhallebiyi yayıp son olarak üzerine 2 kaşım kavrulmuş kad...

Sarımsaklı Meze Tarifi

  Sarımsaklı Meze Tarifi İçin Malzemeler 2 baş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağ (60 ml 1 yemek kaşığı susam 3 yemek kaşığı labne peyniri 3 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz ve pul biber Yarım çay kaşığından az karabiber Bir tutam ince kıyılmış maydanoz Sarımsaklı Meze Tarifi Nasıl Yapılır? İki baş sarımsakları soyup uygun bir fırın kabına alın. Üzerine susam ve zeytinyağı ilave edip 180 derece fırında sarımsaklar kızarana kadar pişirin fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan sarımsakların yağından iki kaşık alın üzerine dökmek için. Sarımsakları güzelce ezin üzerine kalan malzemeleri ilave edip güzelce karıştırın üzerine ayırmış olduğunuz iki kaşık zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz 

Çökertme Kebabı Tarifi

  Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tavuk göğsü 6 adet patates Marine için; 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı zeytinyağı Kırmızı toz biber Tuz Yoğurt sos; 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak Tuz Salçalı sos için; 1 büyük kaşık tereyağı 2 kaşık zeytinyağı 1 kase domates sosu 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber Tuz Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuğu jülyen doğrayıp marineye bırakalım. Marine olması için 30 dakika buzdolabında bekletelim. Patatesleri ince ince doğrayıp tuzlu suya koyalım. 10 -15 dk suda bekletip süzüp kağıt havlu ile kurulayalım. Tavukları önlü arkalı pişirelim. Patatesleri derin yağda kızartalım. Domates sos için yağları sos kabına alalım üzerine domates sosu ilave edelim. Baharatını ve tuzunu ekleyip pişirelim. Çökertme kebabı için sırasıyla kızartılmış patatesleri sunum tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim. Salçalı sos gezdirelim. Son olarak tavukları dizelim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?