Brokoli Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo brokoli
- 2 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 7 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Üzeri için:
- Sarımsaklı yoğurt
Brokoli Kızartması Tarifi Yapılışı
- Brokolinin çiçeklerini ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu suda yaklaşık 5 dakika haşlayın ama fazla haşlamayın kızartırken dağılma olur.
- Haşlanan brokolinin suyunu süzün.
- Yumurtaları çırpıp un, maden suyu, karabiber, pul biber ve tuz ilave edip boza kıvamında karışım elde edin.
- Sonra kızartacağımız yağı kızdırıp brokoliyi bu karışıma bulayın ve kızgın yağda kızartın.
- Peçete serilmiş tepsiye koyup servise hazır edin.
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt hazırlayıp servis yapın. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder