9 Ocak 2020 Perşembe

Brokoli Kızartması Tarifi

Brokoli Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo brokoli
  • 2 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 7 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
Üzeri için:
  • Sarımsaklı yoğurt

Brokoli Kızartması Tarifi Yapılışı



  1. Brokolinin çiçeklerini ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu suda yaklaşık 5 dakika haşlayın ama fazla haşlamayın kızartırken dağılma olur.
  2. Haşlanan brokolinin suyunu süzün.
  3. Yumurtaları çırpıp un, maden suyu, karabiber, pul biber ve tuz ilave edip boza kıvamında karışım elde edin.
  4. Sonra kızartacağımız yağı kızdırıp brokoliyi bu karışıma bulayın ve kızgın yağda kızartın.
  5. Peçete serilmiş tepsiye koyup servise hazır edin.
  6. Üzeri için sarımsaklı yoğurt hazırlayıp servis yapın. Afiyetler olsun. 😊🍴

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder