9 Ocak 2020 Perşembe

Çoban Turtası (Shepherd’s Pıe) Tarifi

Çoban Turtası (Shepherd’s Pıe) Tarifi İçin Malzemeler

(Çay bardağı ölçüsü 100 ml)
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 400 gram yemeklik dana kıyma
  • 1 baş orta boy soğan
  • 1 küçük kavanoz garnitür
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber ve tuz
  • 5 adet orta boy patates
  • Dolu 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri

Çoban Turtası (Shepherd’s Pıe) Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir tavaya yağı ve kıymaları alıp bir süre kavurduktan sonra yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip kavurmaya devam edin.
  2. Salçayı da ekleyip kıyma güzelce pişene dek kavurun. En son garnitürü ve baharatları ekleyip alt üst edip küçük boy kare borcama veya aynı boylarda bir fırın kabına döşeyin (yapılış aşamalarının fotoğraflarını ekledim).
  3. Patatesleri haşlayıp ezin. Süt ve tereyağı ile karıştırın ve el blendarından geçirin. İster sıkma torbasıyla ister kaşıkla kıymalı harcın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın.
  4. En son yemeğin üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplayıp 200 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana dek pişirin. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder