9 Ocak 2020 Perşembe

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
Sosu için;
  • 2, yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağ
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak ince bulguru bir bardak suyla ıslatıyoruz. Suyunu çekince yumurta, salça, un, baharatlarını ekleyip, azar azar su ilave ederek yoğuruyoruz.
  2. Ele yapışmayacak şekilde yoğuruyoruz. Sonra küçük küçük parçalar alıp yuvarlıyoruz ve ortasına işaret parmağımızla bastırıyoruz. (Kolay yuvarlamak için elimizi hafif ıslatıyoruz. )
  3. Daha sonra orta boy tencere de su kaynatıp kaynayan suya bir çay kaşığı kadar tuz atıp, köfteleri suyun içine ekliyoruz. Yaklaşık 15-20 dk haşlıyoruz.
  4. Daha sonra sosu için sarımsakları doğrayıp yağda hafif kavurup, salçasını ekliyoruz. Üzerine haşlanmış sudan yarım çay bardağı kadar ekleyip, baharatları ile birlikte kavuruyoruz.
  5. Son olarak süzmüş olduğumuz köfteleri ekleyip karıştırıyoruz. Dilerseniz üzerine yoğurt ekleyip maydanozla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder