Güveçte Porsiyonluk Püreli Et Sote (Şahane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Sote İçin
- 400 gr kadar kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 5-6 adet yeşilbiber (Kullandığım biberler küçüktü siz büyüklüğüne göre miktarını ayarlayabilirsiniz )
- 2 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı dolusu kışlık domates sos
- 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Yağ, tuz ve baharat miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz
Patates Püresi İçin
- 4 adet patates ( çok büyük olmasın )
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
- 1 çay bardağı kadar süt ( sütü azar azar ekleyip pürenin kıvamını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin
- Kaşar peyniri rendesi
Güveçte Porsiyonluk Püreli Et Sote (Şahane Lezzet) Tarifi Yapılışı
Yumuşacık lokum gibi lezzetlimi lezzetli bir yemek tarifi
Hem sunumu çok güzel hemde pratik
Hem sunumu çok güzel hemde pratik
Gelelim tarife,
- Öncelikle uygun bir tencereye su ve patatesleri koyarak haşlamaya bırakıyoruz.
- Patatesler haşlanırken diğer tarafta uygun bir tava yada tencereye zeytinyağı yada sıvı yağ koyarak ocağa alıyoruz ve yağ kızdığında etleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Etler suyunu tamamen çekmeden üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatıyoruz ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çeken etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğan ve ince ince doğradığmız sarımsakları ekleyip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Daha sonra üzerine istediğimiz şekilde doğradığmız yeşilbiber ve kapya biberleri ekleyip tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ekledikten sonra biberler çok erimeyecek ama yumuşayacak kadar pişiriyoruz.
- En son domates sosunu da ekleyip birkaç dakika daha pişirdiğimiz soteyi ocaktan alıyoruz.
- Patates püresi için haşlanan patatesleri sıcak sıcak soğumadan soyuyoruz ve büyük bir kaseye alıyoruz.
- Üzerine tuz ve tereyağını ekleyip patates ezici yada çatalla eziyoruz, tamamen ezilen patatesin üzerine yavaş yavaş istediğimiz kıvama gelinceye kadar süt ekleyip karıştırıyoruz. Ben pürenin çok katı olmasını istemediğim için sütü biraz fazla ekledim ve eklediğim süt miktarını ölçü olarak yazdım ama süt miktarını siz damak tadınıza göre istediğiniz ölçüde ekleyin.
- En son karabiber ekleyip karıştırdığımız püremiz hazır olduğunda yemeğimizin son aşamasına geçiyoruz.Ben yemeğin yarısını önce püre sonra üzerine sote olarak yarısını da önce sote sonra üzerine püre olarak hazırladım iki şekilde de harika oldu siz istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
- Porsiyonluk güveçlerin 3 tanesine püreden koyarak yayıyoruz.
- Üzerine et soteden koyup fırın tepsisine diziyoruz, diğer 3 güveçe et sote koyarak düzeltiyoruz.
- Üzerine püre koyarak tamamen üzeri kapanacak şekilde yayıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz, bütün güveçlerin üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serperek 200 derecede ısıttığımız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Üzeri kızaran yemekleri fırından alıp biraz dinlendikten sonra servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder