17 Mayıs 2020 Pazar

Kıymalı Karalahana Sarması (Dikkat Aşırı Lezzet İçerir!) Tarifi

Kıymalı Karalahana Sarması (Dikkat Aşırı Lezzet İçerir!) Tarifi İçin Malzemeler

  •  1 kg karalahana
  • 500 gram dana kıyma
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • birkaç dal maydanoz ve nane
  • kaburga kemiği

Kıymalı Karalahana Sarması (Dikkat Aşırı Lezzet İçerir!) Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle lahanaların saplarını temizliyoruz.
  2. İyice yıkadığımız lahanaları sıcak suyun içerisine koyuyoruz. *püf noktası yaprakların kararmaması için suya 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz.
  3. Yaprakları renkleri dönene kadar haşlıyoruz. Ardından süzüp erimemesi için soğuk suyun altına tutuyoruz.
  4. Sıra iç harcı hazırlamamızda. Önce soğan ve maydanozları doğruyoruz.
  5. 500 gram kıymayı harcımıza ekliyoruz.
  6. 1 yemek kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 yemek kaşığı biber salçasını da harca ekliyoruz.
  7. Son olarak 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı kuru nane, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 3 su bardağı yıkanmış pirinçi ekleyip malzemelerin hepsini harmanlıyoruz.
  8. Harcı yoğururken 1/4 su bardağını geçmeyecek şekilde su eklemeyi ihmal etmiyoruz. Harcımız hazır!.
  9. Hem kemik suyu faydasından hem de lezzetinden dolayı tencerenin dibine kaburga kemiklerini yerleştiriyoruz.
  10. Yaprakların damarlarını ayırıp dolmalarımızı sarmaya başlıyoruz.
  11. Ayırdığımı birkaç yaprak ile tencerenin üst yüzeyini kapatıyoruz.
  12. 1 yemek kaşığı tuz serpip tabak ile üstünü kapatıyoruz.
  13. Bir tık sarmaların üzerine geçecek kadar su ekliyoruz.
  14. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder