Kıymalı Karalahana Sarması (Dikkat Aşırı Lezzet İçerir!) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg karalahana
- 500 gram dana kıyma
- 3 su bardağı pirinç
- 4 adet orta boy kuru soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- birkaç dal maydanoz ve nane
- kaburga kemiği
Kıymalı Karalahana Sarması (Dikkat Aşırı Lezzet İçerir!) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle lahanaların saplarını temizliyoruz.
- İyice yıkadığımız lahanaları sıcak suyun içerisine koyuyoruz. *püf noktası yaprakların kararmaması için suya 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz.
- Yaprakları renkleri dönene kadar haşlıyoruz. Ardından süzüp erimemesi için soğuk suyun altına tutuyoruz.
- Sıra iç harcı hazırlamamızda. Önce soğan ve maydanozları doğruyoruz.
- 500 gram kıymayı harcımıza ekliyoruz.
- 1 yemek kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 yemek kaşığı biber salçasını da harca ekliyoruz.
- Son olarak 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı kuru nane, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 3 su bardağı yıkanmış pirinçi ekleyip malzemelerin hepsini harmanlıyoruz.
- Harcı yoğururken 1/4 su bardağını geçmeyecek şekilde su eklemeyi ihmal etmiyoruz. Harcımız hazır!.
- Hem kemik suyu faydasından hem de lezzetinden dolayı tencerenin dibine kaburga kemiklerini yerleştiriyoruz.
- Yaprakların damarlarını ayırıp dolmalarımızı sarmaya başlıyoruz.
- Ayırdığımı birkaç yaprak ile tencerenin üst yüzeyini kapatıyoruz.
- 1 yemek kaşığı tuz serpip tabak ile üstünü kapatıyoruz.
- Bir tık sarmaların üzerine geçecek kadar su ekliyoruz.
- Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder