16 Mayıs 2020 Cumartesi

Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi

Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bezelye
  • Tuz
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yarım demet dereotu

Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye zeytinyağını ve soğanı alalım bir miktar kavurduktan sonra üzerine havucu alarak kavurmaya devam edelim.
  2.  20 dk ılık suda bekletip güzelce yıkadığımız pirinci de tencereye alalım ve karıştıralım.
  3.  Son olarak bezelyeyi ekleyelim. Konserve ya da 20 dk haşladığınız bezelyeyi kullanabilirsiniz.
  4.  Tuzunu ayarlayalım ve sıcak suyu ekleyelim.
  5.  Tencerenin kapağını kapatıp pilav suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirelim.
  6.  Suyunu çektikten sonra ocağı kapatarak pilavın üzerine kağıt havlu yerleştirelim ve demlenmeye bırakalım.
  7.  Demlenen pilavımıza ince kıyılmış dereotunu ekleyerek güzelce karıştıralım.
  8.  Bahar pilavımız servise hazır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder