Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin;
- 100 gram yumuşamış margarin veya tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke (elma kullandım)
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- Aldığı kadar un (5-5,5 bardak kadar alıyor)
Şerbeti İçin; (2 tepsi içindir)
- 6 su bardağı toz şeker
- 8 su bardağı su
- Yarım dilim limon
Açmak İçin;
- Nişasta (buğday çok daha iyi olur)
Arasına;
- Yarım kilogram ceviz içi (500 gram)
Üzerine;
- 400 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi Yapılışı
Merhabalar ❤️.
- Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Malzemeleri uygun bir kaba alıp, azar azar un ilavesiyle yumuşak, güzel bir hamur hazırlayalım.
- Hamuru mandalinadan az küçük, 20 bezeye ayıralım ve üzerini kapatıp, yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
- Bu sırada şerbet malzemesini ocağa alıp, şekerini eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika kaynatalım ve soğumaya alalım.
- Dinlenen hamurumuzdan ilk bezeyi alıp, altına üstüne bolca nişasta serperek, oklava yardımıyla açalım.
- Açtığımız yufkanın üzerine, ceviz içi serpiştirelim ve oklavayla bastırmadan sıkmadan sarıp, iki yandan içe doğru ittirerek yufkayı büzelim.
- Dikkatlice oklavayı içerisinden çekip, istediğimiz büyüklükte dilimleyip, tepsiye dizelim.
- Tüm bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra, üzeri için margarin eritip, sıvı yağla karıştırıp soğutalım.
- Yağ ılıyınca, fırçayla baklavaların üzerine sürüp, kalanı tekrar üzerlerine gezdirelim.
- 180 derece ısınmış fırında, güzel renk alana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımız, 2 dakika dinlendikten sonra, şerbetle buluşturup dinlendirelim.
Ben üzerini kabuk kabuk sevdiğim için, kapatmadan bekletiyorum. İstediğiniz şekilde yapabilirsiniz, damak zevkinize kalmış. Umarım bir şeyi atlamadan, anlatabilmişimdir.
Hayırlı bayramlar. Afiyet olsun❤️❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder