23 Mayıs 2020 Cumartesi

Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi

Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin;
  • 100 gram yumuşamış margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sirke (elma kullandım)
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • Aldığı kadar un (5-5,5 bardak kadar alıyor)
Şerbeti İçin; (2 tepsi içindir)
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 8 su bardağı su
  • Yarım dilim limon
Açmak İçin;
  • Nişasta (buğday çok daha iyi olur)
Arasına;
  • Yarım kilogram ceviz içi (500 gram)
Üzerine;
  • 400 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi Yapılışı

Merhabalar ❤️.
  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Malzemeleri uygun bir kaba alıp, azar azar un ilavesiyle yumuşak, güzel bir hamur hazırlayalım.
  2. Hamuru mandalinadan az küçük, 20 bezeye ayıralım ve üzerini kapatıp, yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  3. Bu sırada şerbet malzemesini ocağa alıp, şekerini eriyene kadar karıştıralım.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika kaynatalım ve soğumaya alalım.
  5. Dinlenen hamurumuzdan ilk bezeyi alıp, altına üstüne bolca nişasta serperek, oklava yardımıyla açalım.
  6. Açtığımız yufkanın üzerine, ceviz içi serpiştirelim ve oklavayla bastırmadan sıkmadan sarıp, iki yandan içe doğru ittirerek yufkayı büzelim.
  7. Dikkatlice oklavayı içerisinden çekip, istediğimiz büyüklükte dilimleyip, tepsiye dizelim.
  8. Tüm bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra, üzeri için margarin eritip, sıvı yağla karıştırıp soğutalım.
  9. Yağ ılıyınca, fırçayla baklavaların üzerine sürüp, kalanı tekrar üzerlerine gezdirelim.
  10. 180 derece ısınmış fırında, güzel renk alana kadar pişirelim.
  11. Fırından çıkan tatlımız, 2 dakika dinlendikten sonra, şerbetle buluşturup dinlendirelim.
Ben üzerini kabuk kabuk sevdiğim için, kapatmadan bekletiyorum. İstediğiniz şekilde yapabilirsiniz, damak zevkinize kalmış. Umarım bir şeyi atlamadan, anlatabilmişimdir.
Hayırlı bayramlar. Afiyet olsun❤️❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder