23 Mayıs 2020 Cumartesi

İçli Köfte (Haşlamalı) Tarifi

İçli Köfte (Haşlamalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
İç harcı için;
  • 250-300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ceviz
Üzeri için ;
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
Haşlama suyu için ;
  • Tencereye 3bardak su
  • 1çay kaşığı limon tuzu
  • Tuz

İçli Köfte (Haşlamalı) Tarifi Yapılışı

  1. Bulgurumuza tuzunu ilave edip kaynar suyu döküp karıştırıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Bir yandan da iç harcı için soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alıyoruz yağını ilave edip kavuruyoruz.
  3. Kıymasını ilave ediyoruz ardından salça ve baharatları ilave ediyoruz biraz pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  4. Dinlenen bulguru biraz yoğuruyoruz yumurtasını ve unu ekleyip elimizi sürekli ıslatarak macun kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  5. Küçük parçalar alıp yuvarlıyoruz içini baş parmağımızla yavaş yavaş açıyoruz iç harcımızdan koyup yuvarlıyoruz.
  6. Tenceremizin yarısına kadar su alıp ocakta kaynatmaya bırakıyoruz içime limon tuzu ve biraz tuz ekliyoruz.
  7. Kaynayan suya köftelerimizi atıp suyun yüzeyine çıkana kadar bekliyoruz ve alıyoruz üzerine eritttiğimiz tereyağı döküp servis ediyoruz.
Afiyetleee 👌👌👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder