Lokum Kıvamında Etiyle Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler
(su bardağı ölçüsü 250 ml)
- 500 gram sotelik kuzu veya dana eti
- Etleri pişirmek için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
Pilavı için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 baş yemeklik doğranmış soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı başladığımız etin suyu + 3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 1’er çay kaşığı karabiber ve toz kırmızı biber
- Dilerseniz üzerine maydanoz
Lokum Kıvamında Etiyle Ankara Tava Tarifi Yapılışı
- Derince granit veya döküm tencereye yağı alıp iyice ısınınca etleri ekleyin ve yüksek ateşte etleri mühürleyin.
- Etlerin rengi dönünce ocağı en kısık ayara alıp kapağını kapatarak eyler sulanıp suyunu çekene dek pişirin.
- Etlerin üzerine 2 su bardağı kadar sıcak su ilave ederek kısık ateşte etleri ara ara kontrol ederek tamamen yumuşayana dek pişirin ve suyunu süzüp etleri kenara alın.
- Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağı alıp küçük küçük doğranmış soğan ile biberleri ekleyip kavurun.
- Sebzeler yumuşayınca arpa şehriyeyi ekleyip rengi hafif dönene dek kavurmaya devam edin.
- Pişen etin süzmüş olduğunuz suyu ile birlikte toplam 4 su bardağı sıcak su, tuz ve baharatları ekleyip önce yüksek ateşte fokurdamaya başlayınca en kısık ateşte (kapağı kapalı olarak) suyunu çekene dek pişirin.
- Pişen pilavın üzerin temiz bir bez örtüp 15 dk kadar demlendirdikten sonra etler ile buluşturun ve dilerseniz ince kıyılmış maydanoz ilavesiyle servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder