24 Mayıs 2020 Pazar

Restoran Usulü Mevsim Salata Nasıl Yapılır?

Restoran Usulü Mevsim Salata Nasıl Yapılır?  İçin Malzemeler

  • Yeşil marul
  • Kırmızı marul
  • Roka
  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı kadar mısır
  • 1 kase kırmızı lahana turşusu
Sosu için;
  • Yarım çay bardağından biraz az limon sosu
  • Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı

Restoran Usulü Mevsim Salata Nasıl Yapılır? Yapılışı


  1. Salata malzemelerimiz temizlenip yıkandıktan sonra kırmızı marul, yeşil marul ve rokamız orta incelikte olacak şekilde doğranarak geniş bir kapta karıştırılır ve salata tabağımızın alt tabanına yerleştirilir.
  2. Havuçlarımız rendelendikten sonra yeşilliklerin üzerini kaplayacak şekilde havuçlarımız, kırmızı lahana turşumuz ve en üstüne de mısırlarımız yerleştirilir.
  3. Domates ve salatalıklarımız dilediğiniz şekilde doğranarak tabağın kenarlarına yerleştirilir. (dilerseniz küçük küçük doğrayıp salatanın içine de karıştırabilirsiniz).
  4. Salatamızın sosu için yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı ve eşit miktarda limon sosu karıştırılır. (dilerseniz sosunuza bir miktar portakal suyu sıkabilirsiniz).
  5. Sosumuz ve tuzumuz salatamız servis edilirken kullanılır.
Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder