Restoran Usulü Mevsim Salata Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- Yeşil marul
- Kırmızı marul
- Roka
- 2 adet domates
- 2 adet salatalık
- 2 adet havuç
- Yarım çay bardağı kadar mısır
- 1 kase kırmızı lahana turşusu
Sosu için;
- Yarım çay bardağından biraz az limon sosu
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
Restoran Usulü Mevsim Salata Nasıl Yapılır? Yapılışı
- Salata malzemelerimiz temizlenip yıkandıktan sonra kırmızı marul, yeşil marul ve rokamız orta incelikte olacak şekilde doğranarak geniş bir kapta karıştırılır ve salata tabağımızın alt tabanına yerleştirilir.
- Havuçlarımız rendelendikten sonra yeşilliklerin üzerini kaplayacak şekilde havuçlarımız, kırmızı lahana turşumuz ve en üstüne de mısırlarımız yerleştirilir.
- Domates ve salatalıklarımız dilediğiniz şekilde doğranarak tabağın kenarlarına yerleştirilir. (dilerseniz küçük küçük doğrayıp salatanın içine de karıştırabilirsiniz).
- Salatamızın sosu için yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı ve eşit miktarda limon sosu karıştırılır. (dilerseniz sosunuza bir miktar portakal suyu sıkabilirsiniz).
- Sosumuz ve tuzumuz salatamız servis edilirken kullanılır.
Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder