Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Kullandığım su bardağı 200 ml
Kullandığım çay bardağı 150 ml
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı toz bulyon
- Tuz
Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı
- Pirinci güzelce yıkayın.
- Tereyağ ve sıvı yağı bir tavaya koyun.
- Tereyağı eridikten sonra arpa şehriyeyi ilave edin.
- Rengini dönene kadar kavurun.
- Pirinci ilave edin ve birbirine yapışmayana kadar kavurun.
- 3, 5 su bardağı kaynamış su ilave edin, 1 tanesinin içine toz bulyon dökün ve karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.
- Göz göz olunca altını kısın ve 30 dk sonra altını kapatın.
- Dinlendirdikten sonra kapağını açın ve hafifçe alt üst edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder