28 Temmuz 2020 Salı

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım su bardağı 200 ml
Kullandığım çay bardağı 150 ml
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı toz bulyon
  • Tuz

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci güzelce yıkayın.
  2. Tereyağ ve sıvı yağı bir tavaya koyun.
  3. Tereyağı eridikten sonra arpa şehriyeyi ilave edin.
  4. Rengini dönene kadar kavurun.
  5. Pirinci ilave edin ve birbirine yapışmayana kadar kavurun.
  6. 3, 5 su bardağı kaynamış su ilave edin, 1 tanesinin içine toz bulyon dökün ve karıştırın.
  7. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.
  8. Göz göz olunca altını kısın ve 30 dk sonra altını kapatın.
  9. Dinlendirdikten sonra kapağını açın ve hafifçe alt üst edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder