Ay Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çorba kaşığı dolusu tereyağ yada katı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu👈🏻olmasada olur
- 1 çay bardağı buğday nişasta
- Aldığı kadar un 👈🏻yumuşak hamur olmalı
Hamuru açmak için:
- Bol nişasta kullanın az miktarda un katabilirsiniz
Şerbet için:
- 5 su bardağı şeker
- 5,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Üzeri için:
- 200 gram tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
Ay Baklavası Tarifi Yapılışı
- Şerbet için tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatın.Kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynasın koyu kıvam olmalı.
- Un hariç tereyağ, yumurta, yoğurt, süt ve sirkeyi derin bi kapta tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyin yaklaşık 3 su bardağı az gelirse takviye edin.
- Hamur yumuşak olmalı en az 5 dakika düz bir zeminde yoğurun.
- Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğümde bezler haline gitirin yaklaşık 18-20 yakın beze çıkıyor.
- 10 dk dinlendirin.
- Bezelere ayrılan hamurlarınızı nişasta serperek oklava ile açın tabak büyüklüğünde olmalı yaklaşık 20 cm.
- Bu şekilde 7 kat yapıp üst üste koyun ,aralarına mutlaka nişasta serpmeyi unutmayın.
- Bütün bu işlemi hamurlar bitinceye kadar tekrarlayın.
- Hamurunuzu 7 kat olarak üzerine yine nişasta serperek açarak büyütün tepsi büyüklüğünde olmalı.
- Daha sonra ortadan ikiye kesip her yerine bol ceviz serpin ve rulo şeklinde sarın.
- Bir çay bardağı yardımı ile ay şeklinde kesip tepsiye dizin.
- Diğer yarısınıda aynı bu yöntemi uygulayın.
- Tepsi dolduktan sonra tereyağ ve sıvı yağ̆̆ karışımı eritip baklavalarınızın üzerine eşit şekilde dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 c fırında orta bölümde kontrollü pişirin.
- Tatlınız pişince şerbet ve tatlı tepsiniz ılık olsun dökerken.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder