28 Temmuz 2020 Salı

Ay Baklavası Tarifi

Ay Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı dolusu tereyağ yada katı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu👈🏻olmasada olur
  • 1 çay bardağı buğday nişasta
  • Aldığı kadar un 👈🏻yumuşak hamur olmalı
Hamuru açmak için:
  • Bol nişasta kullanın az miktarda un katabilirsiniz
Şerbet için:
  • 5 su bardağı şeker
  • 5,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Üzeri için:
  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Ay Baklavası Tarifi Yapılışı

  1. Şerbet için tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatın.Kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynasın koyu kıvam olmalı.
  2. Un hariç tereyağ, yumurta, yoğurt, süt ve sirkeyi derin bi kapta tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyin yaklaşık 3 su bardağı az gelirse takviye edin.
  3. Hamur yumuşak olmalı en az 5 dakika düz bir zeminde yoğurun.
  4. Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğümde bezler haline gitirin yaklaşık 18-20 yakın beze çıkıyor.
  5. 10 dk dinlendirin.
  6. Bezelere ayrılan hamurlarınızı nişasta serperek oklava ile açın tabak büyüklüğünde olmalı yaklaşık 20 cm.
  7. Bu şekilde 7 kat yapıp üst üste koyun ,aralarına mutlaka nişasta serpmeyi unutmayın.
  8. Bütün bu işlemi hamurlar bitinceye kadar tekrarlayın.
  9. Hamurunuzu 7 kat olarak üzerine yine nişasta serperek açarak büyütün tepsi büyüklüğünde olmalı.
  10. Daha sonra ortadan ikiye kesip her yerine bol ceviz serpin ve rulo şeklinde sarın.
  11. Bir çay bardağı yardımı ile ay şeklinde kesip tepsiye dizin.
  12. Diğer yarısınıda aynı bu yöntemi uygulayın.
  13. Tepsi dolduktan sonra tereyağ ve sıvı yağ̆̆ karışımı eritip baklavalarınızın üzerine eşit şekilde dökün.
  14. Önceden ısıtılmış 180 c fırında orta bölümde kontrollü pişirin.
  15. Tatlınız pişince şerbet ve tatlı tepsiniz ılık olsun dökerken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder