28 Temmuz 2020 Salı

Fasulyeli Semizotu Yemeği Tarifi

Fasulyeli Semizotu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu (yemeklik doğranmış)
  • 1 küçük soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı-küçük doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam pul biber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış siyah fasulye (siz kırmızı yada beyaz fasulye de kullanabilirsiniz)

Fasulyeli Semizotu Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Yağı ve soğanı tencereye alıyoruz.
  2. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavuruyoruz.
  3. Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavuruyoruz.
  4. Salçayı katıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  5. Yıkanmış ve süzülmüş pirinçi de ilave biraz daha çeviriyoruz.
  6. Semizotu ve 2 bardak su ilavesi yapıyoruz.
  7. Su kaynayınca tuz ve pul biberi de katıyoruz.
  8. Yemeğimiz bir iki dakika kaynadıktan sonra altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  9. Pirinçler yumuşayınca fasulyeleri katıyoruz.
  10. Kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynatıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder