Fasulyeli Semizotu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet semizotu (yemeklik doğranmış)
- 1 küçük soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı-küçük doğranmış)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tutam pul biber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış siyah fasulye (siz kırmızı yada beyaz fasulye de kullanabilirsiniz)
Fasulyeli Semizotu Yemeği Tarifi Yapılışı
- Yağı ve soğanı tencereye alıyoruz.
- Soğanlar şeffaflaşana kadar kavuruyoruz.
- Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavuruyoruz.
- Salçayı katıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Yıkanmış ve süzülmüş pirinçi de ilave biraz daha çeviriyoruz.
- Semizotu ve 2 bardak su ilavesi yapıyoruz.
- Su kaynayınca tuz ve pul biberi de katıyoruz.
- Yemeğimiz bir iki dakika kaynadıktan sonra altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pirinçler yumuşayınca fasulyeleri katıyoruz.
- Kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynatıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder