28 Ağustos 2020 Cuma

Ballı Marlenka Tarifi

Ballı Marlenka Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;
  • 3 paket 200 ml yani toplam 600 ml krema
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı bal
Hamuru için;
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağ̆
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1.5 çay kaşığı karbonat
  • 3.5 su bardağı un

Ballı Marlenka Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle pastanın kremasını hazırlayın. Krema ve pudra şekerini derin bir kaseye alıp köpürünceye kadar çırpın.
  2. Balı da ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra streç filme sarıp buzdolabına kaldırın.
  3. Hamur yapımına geçelim. Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp çırpın.
  4. Tavaya tereyağını alıp ocağın altını yakın. Üzerine bal ekleyerek kısık ateşte eritin.
  5. Daha sonra karbonatı ekleyin ve köpürdükten sonra ocaktan alın. Hazırladığınız tereyağlı karışımı yumurtaya ilave edin.
  6. Hepsini karıştırıp unu ilave etmeye başlayın. Yoğurarak 3. 5 su bardağı unu tamamlayın. Hafif ele yapışan bir hamur olacak.
  7. Un serpilmiş tezgaha hamuru alıp rulo haline getirin.
  8. Eşit olacak şekilde hamuru 8 parçaya bölün.
  9. Her bir parçayı beze haline getirip merdane ile pasta tabağından büyükçe açın.
  10. Ben tam servis tabağı boyutunda açtım. Yağlı kağıt serili tepsiye açtığınız hamuru koyun.
  11. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 3 dakika pişirin. Mutlaka dakika tutun.
  12. Hafif pembeleşmesi yeterli olacaktır. Pişen hamurları soğumadan daire şeklinde kesin.
  13. Ben servis tabağını hamurun üstüne koyup bıçakla kestim. Bütün bezeleri açıp tek tek fırında pişirip bu şekilde kesin.
  14. Kenarlarından artan parçaları da bir tabakta biriktirin. Hazırladığınız hamurları ve kremayı alıp başlayın birleştirmeye.
  15. Katların arasına krema sürerek üst üste dizin. Pastanın üzerini ve dışını da krema ile kaplayın.
  16. Kenarlarından artan parçaları rondoda un haline getirin. Ve pastamızın her tarafına döküp kaplayın.
  17. Ben bu işlemler bittikten sonra çok iyi donsun kıvamı otursun diye kelepçeli kalıbı koyup kelepçeledim. Dolaba kaldırıp dinlendirdim.
  18. Pastayı 1 gece önceden yapmanızı tavsiye ederim. Dinlendikten sonra 8, 10 hatta 12 dilim olacak şekilde pastanızı kesebilirsiniz.
  19. Servis yaparken üzerine mutlaka bal ve ceviz içi gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder