Ballı Marlenka Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için;
- 3 paket 200 ml yani toplam 600 ml krema
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı bal
Hamuru için;
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 100 gram tereyağ̆
- 3 yemek kaşığı bal
- 1.5 çay kaşığı karbonat
- 3.5 su bardağı un
Ballı Marlenka Tarifi Yapılışı
- İlk öncelikle pastanın kremasını hazırlayın. Krema ve pudra şekerini derin bir kaseye alıp köpürünceye kadar çırpın.
- Balı da ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra streç filme sarıp buzdolabına kaldırın.
- Hamur yapımına geçelim. Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp çırpın.
- Tavaya tereyağını alıp ocağın altını yakın. Üzerine bal ekleyerek kısık ateşte eritin.
- Daha sonra karbonatı ekleyin ve köpürdükten sonra ocaktan alın. Hazırladığınız tereyağlı karışımı yumurtaya ilave edin.
- Hepsini karıştırıp unu ilave etmeye başlayın. Yoğurarak 3. 5 su bardağı unu tamamlayın. Hafif ele yapışan bir hamur olacak.
- Un serpilmiş tezgaha hamuru alıp rulo haline getirin.
- Eşit olacak şekilde hamuru 8 parçaya bölün.
- Her bir parçayı beze haline getirip merdane ile pasta tabağından büyükçe açın.
- Ben tam servis tabağı boyutunda açtım. Yağlı kağıt serili tepsiye açtığınız hamuru koyun.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 3 dakika pişirin. Mutlaka dakika tutun.
- Hafif pembeleşmesi yeterli olacaktır. Pişen hamurları soğumadan daire şeklinde kesin.
- Ben servis tabağını hamurun üstüne koyup bıçakla kestim. Bütün bezeleri açıp tek tek fırında pişirip bu şekilde kesin.
- Kenarlarından artan parçaları da bir tabakta biriktirin. Hazırladığınız hamurları ve kremayı alıp başlayın birleştirmeye.
- Katların arasına krema sürerek üst üste dizin. Pastanın üzerini ve dışını da krema ile kaplayın.
- Kenarlarından artan parçaları rondoda un haline getirin. Ve pastamızın her tarafına döküp kaplayın.
- Ben bu işlemler bittikten sonra çok iyi donsun kıvamı otursun diye kelepçeli kalıbı koyup kelepçeledim. Dolaba kaldırıp dinlendirdim.
- Pastayı 1 gece önceden yapmanızı tavsiye ederim. Dinlendikten sonra 8, 10 hatta 12 dilim olacak şekilde pastanızı kesebilirsiniz.
- Servis yaparken üzerine mutlaka bal ve ceviz içi gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder