Teremyağlı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 kg süt
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı
- Nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket kare bitter çikolata
Üzeri için;
- Kare çikolata
Teremyağlı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
- Muhallebisi için bitter çikolata ve margarin hariç tüm malzemeler bir tencerede mikserle iyice çırpılır ve kaynamaya alınır ocaktan alınır.
- Bitter ve yağ eklenerek köpüklenene kadar mikserle çırpılır kase veya kuplara dökülür.
- Soğuyan tatlıya çikolata parçası veya istediğe göre süslenir.
- Soğuyan tatlıları budolabında 5-6 saat bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder