28 Ağustos 2020 Cuma

Teremyağlı Çıtır Börek Tarifi

Teremyağlı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;
  • 1 kg süt
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı
  • Nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket kare bitter çikolata
Üzeri için;
  • Kare çikolata

Teremyağlı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı


  1. Muhallebisi için bitter çikolata ve margarin hariç tüm malzemeler bir tencerede mikserle iyice çırpılır ve kaynamaya alınır ocaktan alınır.
  2. Bitter ve yağ eklenerek köpüklenene kadar mikserle çırpılır kase veya kuplara dökülür.
  3. Soğuyan tatlıya çikolata parçası veya istediğe göre süslenir.
  4. Soğuyan tatlıları budolabında 5-6 saat bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder