27 Ağustos 2020 Perşembe

Düdüklüde Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Düdüklüde Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

Harcı için;
  • 4 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1, 5-2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • Yaklaşık 400 gram yaprak kullandım

Düdüklüde Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı

  1. İnce kıyılmış soğan ve 1, 5-2 çay bardağı kadar zeytinyağı tavaya alınır ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.
  2. Daha sonra içine iyice yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  3. İçine salça konularak homojen bir şekilde dağılana kadar kavrulur ve baharatlar ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır.
  4. İçine 1 çay bardağı kaynar su eklenerek kabaca karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak suyu çekene kadar pişirilir. Soğuması için kenara alınır.
  5. Yapraklar kaynayan sıcak suya atılır ve yaprağın sertliğine söre bir kaç dakika sıcak suda tutularak çıkartılır.
  6. Düdüklü tencerenin tabanına bir kaç tane boş yaprak serilir ve sarılan yapraklar dik bir şekilde tencereye sıralanır. (Aşağıya fotoğrafını gösterdim)
  7. Üzerine yarım limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağ karıştırılarak dökülür son olarak üzerini geçecek kadar kaynar su eklenerek kapağı kapatılır.
  8. Düdük öttükten sonra indirilir ve bu şekilde 8-9 dakika pişirilir. Bir kronometre turun çok pişirmeniz hamurlaşmasına az pişirmeniz çiğ kalmasına neden olur. Düdüklü tencerenizin pişirme durumuna göre süreyi ayarlayabilirsiniz. Benim tencereme göre 8 dakika yeterli geldi. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder