Düdüklüde Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
Harcı için;
- 4 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1, 5-2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 silme tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay bardağı kaynar su
- Yaklaşık 400 gram yaprak kullandım
Düdüklüde Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
- İnce kıyılmış soğan ve 1, 5-2 çay bardağı kadar zeytinyağı tavaya alınır ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.
- Daha sonra içine iyice yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- İçine salça konularak homojen bir şekilde dağılana kadar kavrulur ve baharatlar ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır.
- İçine 1 çay bardağı kaynar su eklenerek kabaca karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak suyu çekene kadar pişirilir. Soğuması için kenara alınır.
- Yapraklar kaynayan sıcak suya atılır ve yaprağın sertliğine söre bir kaç dakika sıcak suda tutularak çıkartılır.
- Düdüklü tencerenin tabanına bir kaç tane boş yaprak serilir ve sarılan yapraklar dik bir şekilde tencereye sıralanır. (Aşağıya fotoğrafını gösterdim)
- Üzerine yarım limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağ karıştırılarak dökülür son olarak üzerini geçecek kadar kaynar su eklenerek kapağı kapatılır.
- Düdük öttükten sonra indirilir ve bu şekilde 8-9 dakika pişirilir. Bir kronometre turun çok pişirmeniz hamurlaşmasına az pişirmeniz çiğ kalmasına neden olur. Düdüklü tencerenizin pişirme durumuna göre süreyi ayarlayabilirsiniz. Benim tencereme göre 8 dakika yeterli geldi. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder