27 Ağustos 2020 Perşembe

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 50 gram tereyağı
Kreması için;
  • 300 gram labne peynir
  • 200 gram süzme yoğurt
  • 200 gram krema
  • 3 adet yumurta (büyük ise 2 adet)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 silme yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 limonun kabuğu
  • Yarım limonun suyu
Frambuazlı sos için;
  • 1 su bardağı frambuaz
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta 1/2 (yarım) çay bardağı su ile açılmış olacak

Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kelepçeli 22 cm kalıbınızı yağlı kağıtla kaplayın.
  2. Daha sonra bir kaç kat alüminyum folyo ile sıkıca kaplayın.
  3. Burçak bisküvileri cezvede erittiğiniz tereyağını ve tarçını un haline getirdiğiniz malzemeye ekleyin ve kaşıkla karıştırıp kelepçeli kalıbınızın dibine dökün.
  4. Kaşıkla tüm tabanı kaplayacak şekilde düzeltin. Buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
  5. Kreması için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
  6. Labne, süzme yoğurt ve kremayı bir kapta mikserin en düşük devrinde çırpın.
  7. Şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın. Tüm çırpma işlemlerinin düşük devirde olması gerekiyor.
  8. Yumurtaları tek tek ekleyin. Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam edin.
  9. Limon kabuğunu, limon suyunu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpın.
  10. Ve karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine dökün.
  11. Kelepçeli kalıbı dikkatlice tezgaha 1-2 kez vurun, pişerken çatlama yapmasın.
  12. Fırın tepsinize tabanı kaplayacak kadar kaynar su dökün.
  13. Ve kelepçeli kalıbı kaynar sulu tepsiye oturtun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin.
  14. Piştikten sonra fırını kapatıp, fırın kapağını hafif aralayıp cheesecake’i fırında soğutun( bunu yapıyoruz çünkü cheesecake aniden sıcaktan oda ısısına gelmesin ki çatlamasın).
  15. Frambuaz sosumuzu hazırlayalım. Sos tenceremize frambuazı rondodan geçirin.
  16. Toz şekeri ve yarım çay bardağı suda açtığımız nişastayı ilave edin.
  17. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Fırında soğuttuğumuz chessecake i çıkarıp üzerine soğuttuğunuz sosu dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder