Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 50 gram tereyağı
Kreması için;
- 300 gram labne peynir
- 200 gram süzme yoğurt
- 200 gram krema
- 3 adet yumurta (büyük ise 2 adet)
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 silme yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 limonun kabuğu
- Yarım limonun suyu
Frambuazlı sos için;
- 1 su bardağı frambuaz
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta 1/2 (yarım) çay bardağı su ile açılmış olacak
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kelepçeli 22 cm kalıbınızı yağlı kağıtla kaplayın.
- Daha sonra bir kaç kat alüminyum folyo ile sıkıca kaplayın.
- Burçak bisküvileri cezvede erittiğiniz tereyağını ve tarçını un haline getirdiğiniz malzemeye ekleyin ve kaşıkla karıştırıp kelepçeli kalıbınızın dibine dökün.
- Kaşıkla tüm tabanı kaplayacak şekilde düzeltin. Buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
- Kreması için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
- Labne, süzme yoğurt ve kremayı bir kapta mikserin en düşük devrinde çırpın.
- Şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın. Tüm çırpma işlemlerinin düşük devirde olması gerekiyor.
- Yumurtaları tek tek ekleyin. Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam edin.
- Limon kabuğunu, limon suyunu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpın.
- Ve karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine dökün.
- Kelepçeli kalıbı dikkatlice tezgaha 1-2 kez vurun, pişerken çatlama yapmasın.
- Fırın tepsinize tabanı kaplayacak kadar kaynar su dökün.
- Ve kelepçeli kalıbı kaynar sulu tepsiye oturtun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin.
- Piştikten sonra fırını kapatıp, fırın kapağını hafif aralayıp cheesecake’i fırında soğutun( bunu yapıyoruz çünkü cheesecake aniden sıcaktan oda ısısına gelmesin ki çatlamasın).
- Frambuaz sosumuzu hazırlayalım. Sos tenceremize frambuazı rondodan geçirin.
- Toz şekeri ve yarım çay bardağı suda açtığımız nişastayı ilave edin.
- Koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Fırında soğuttuğumuz chessecake i çıkarıp üzerine soğuttuğunuz sosu dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder