27 Ağustos 2020 Perşembe

Tavuk Etli Şehriye Pilavı Tarifi

Tavuk Etli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram küçük kuşbaşı kesilmiş tavuk incik
  • 250 gram yarım paket arpa şehriye bir büyük su bardağı
  • 2 adet etli domates veya domates sosu 5 6 kaşık yada salça
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı su şehriyeyi ölçtüğünüz bardağı kullanın
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Etli Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağın da kavurun üzerine tavuk etlerini de koyup soteleyin .
  2. Ardından şehriyeyi atın hafif onuda kavurup üzerine domates sosu ,tuz, karabiber ve suyunu ekleyip kapağını kapatın .
  3. Suyunu çekince altını kapatıp demlenmesini bekleyin sofra bezine sarıyorum .
  4. Ben genelde pilavları demlenme aşamasında daha sonra servis edebilirsiniz.
  5. Tek başına da tüketebileceğiniz nefis bir pilav. Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder