Tavuk Etli Şehriye Pilavı Tarifi
Tavuk Etli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram küçük kuşbaşı kesilmiş tavuk incik
- 250 gram yarım paket arpa şehriye bir büyük su bardağı
- 2 adet etli domates veya domates sosu 5 6 kaşık yada salça
- 1 baş kuru soğan
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı su şehriyeyi ölçtüğünüz bardağı kullanın
- Tuz
- Karabiber
Tavuk Etli Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
- Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağın da kavurun üzerine tavuk etlerini de koyup soteleyin .
- Ardından şehriyeyi atın hafif onuda kavurup üzerine domates sosu ,tuz, karabiber ve suyunu ekleyip kapağını kapatın .
- Suyunu çekince altını kapatıp demlenmesini bekleyin sofra bezine sarıyorum .
- Ben genelde pilavları demlenme aşamasında daha sonra servis edebilirsiniz.
- Tek başına da tüketebileceğiniz nefis bir pilav. Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder