27 Ağustos 2020 Perşembe

Kabak Yemeği Tarifi

Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Ocağı kapatmadan
  • 3 dal yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu

Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı



  1. Önce kabakları alacalı şekilde soyun. Daha sonra küp küp doğrayın.
  2. Üzerine tuz atıp su içinde bekletin. Soğanı ve biberleri doğrayıp tencereye kavrulmaya bırakın.
  3. Daha sonra kavrulan malzemelerin üzerine salça ve baharatları ekleyip karıştırın.
  4. Kabakları ekleyin diğer malzemelerle karıştırın. Üzerine 1 adet domatesi küp küp doğrayın pirinçlerle ekleyin.
  5. 3 su bardağı su ekleyin. Pişmeye bırakın ocağı kapatmadan doğranan yeşillikleri ekleyin karıştırıp ocağı kapatın. Afiyet olsun 😌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder