Kabak Yemeği Tarifi
Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Ocağı kapatmadan
- 3 dal yeşil soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı
- Önce kabakları alacalı şekilde soyun. Daha sonra küp küp doğrayın.
- Üzerine tuz atıp su içinde bekletin. Soğanı ve biberleri doğrayıp tencereye kavrulmaya bırakın.
- Daha sonra kavrulan malzemelerin üzerine salça ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Kabakları ekleyin diğer malzemelerle karıştırın. Üzerine 1 adet domatesi küp küp doğrayın pirinçlerle ekleyin.
- 3 su bardağı su ekleyin. Pişmeye bırakın ocağı kapatmadan doğranan yeşillikleri ekleyin karıştırıp ocağı kapatın. Afiyet olsun 😌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder