27 Ağustos 2020 Perşembe

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Yağımızı uygun bir tencereye alıp yakmadan eritelim.
  2. Üzerine unu boşaltıp iyice pembeleşene kadar pişirelim.
  3. Arkasından sütü döküp karıştırmaya devam edelim.
  4. Kıvam almaya başlayınca şekeri koyalım.
  5. Tatlımız koyulaşınca vanilyayı koyalım. Karıştırıp altını kapatalım.
  6. 2-3 dk mikserle çırpalım. Islatılmış borcama koyup oda ısısına gelene kadar dışarıda bekletelim .
  7. sonra 3 saat kadar da buzdolabının normal kısmında soğutalım. Tatlımız servise hazır.
  8. Dondurmayla ikram ederek tadına tat katarsınız. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🙋🏻‍♀️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder