28 Ağustos 2020 Cuma

Krep Kebabı (Bu Lezzet Kaçmaz!!!) Tarifi

Krep Kebabı (Bu Lezzet Kaçmaz!!!) Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Krep için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Krep Kebabı (Bu Lezzet Kaçmaz!!!) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
  2. Biraz su ile ocakta haşlayalım.
  3. Suyunu çekince sıvı yağ salça ve baharatları ekleyelim.
  4. Tavuğumuzu güzelce kızartalım.
  5. Kızaran tavuğu ocaktan alalım.
  6. Krep malzemelerini derin bir kabın içinde karıştıralım.
  7. Krep tavasını ısıtalım.
  8. Tavaya yeteri miktarda sıvı yağ ekleyelim.
  9. Kepçe yardımıyla krepi tavaya dökelim.
  10. Kontrollü şekilde arkalı önlü krepi kızartalım.
  11. Bir kasenin içerisine krepten bir tane yerleştirelim.
  12. İçerisine tavuklu harcı ekleyelim.
  13. Bohça şeklinde kenarlarını kapatıp kaseyi ters çevirelim ve borcama ya da fırın tepsisine yerleştirelim.
  14. Tüm krepler için bu işlemi yapalım.
  15. Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpiştirelim.
  16. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun 🌹♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder