Krep Kebabı (Bu Lezzet Kaçmaz!!!) Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 tavuk göğsü
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Krep için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Krep Kebabı (Bu Lezzet Kaçmaz!!!) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
- Biraz su ile ocakta haşlayalım.
- Suyunu çekince sıvı yağ salça ve baharatları ekleyelim.
- Tavuğumuzu güzelce kızartalım.
- Kızaran tavuğu ocaktan alalım.
- Krep malzemelerini derin bir kabın içinde karıştıralım.
- Krep tavasını ısıtalım.
- Tavaya yeteri miktarda sıvı yağ ekleyelim.
- Kepçe yardımıyla krepi tavaya dökelim.
- Kontrollü şekilde arkalı önlü krepi kızartalım.
- Bir kasenin içerisine krepten bir tane yerleştirelim.
- İçerisine tavuklu harcı ekleyelim.
- Bohça şeklinde kenarlarını kapatıp kaseyi ters çevirelim ve borcama ya da fırın tepsisine yerleştirelim.
- Tüm krepler için bu işlemi yapalım.
- Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun 🌹♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder