Amasya’dan Nefis Patlıcan Çullama Tarifi
Amasya’dan Nefis Patlıcan Çullama Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet közlenmiş patlıcan
- 1 baş soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Amasya’dan Nefis Patlıcan Çullama Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları közleyip kabuklarını soyarak küp küp doğrayın ve kenara alın.
- Zeytinyağını yayvan bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanları renkleri dönene dek kavurun.
- Biberleri de doğrayıp tencereye alın ve kavurmaya devam edin.
- Salçayı ve kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri, küçük küçük doğranmış sarımsakları ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak sebzeler iyice yumuşayıp suyunu çekene dek pişirin.
- En son sebzeleri közlenmiş patlıcanlar ile buluşturun ve ister ılık ister soğuk servis edin. Nefis oluyor. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder