28 Ağustos 2020 Cuma

Amasya’dan Nefis Patlıcan Çullama Tarifi

Amasya’dan Nefis Patlıcan Çullama Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 baş soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Amasya’dan Nefis Patlıcan Çullama Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyarak küp küp doğrayın ve kenara alın.
  2. Zeytinyağını yayvan bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanları renkleri dönene dek kavurun.
  3. Biberleri de doğrayıp tencereye alın ve kavurmaya devam edin.
  4. Salçayı ve kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri, küçük küçük doğranmış sarımsakları ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak sebzeler iyice yumuşayıp suyunu çekene dek pişirin.
  5. En son sebzeleri közlenmiş patlıcanlar ile buluşturun ve ister ılık ister soğuk servis edin. Nefis oluyor. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder