28 Ağustos 2020 Cuma

Patlıcan Sosu(Az Kişilik) Tarifi

Patlıcan Sosu(Az Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 4 adet kırmızı kapya biber(ben acı isotla yapıyorum)
  • 2 orta boy ince kıyılmış soğan
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • 4 adet iri yumuşak domates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, kekik, zeytinyağı (üzerine gezdirmek için)
  • 4 yemek kaşığı sirke

Patlıcan Sosu(Az Kişilik) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcan ve biberi közleyip soyun ve ince doğrayın.
  2. Tencereye sıvı yağ koyup soğanı kavuralım.
  3. Ardından küp doğrayıp domatesleri ve sarımsağı ekleyin.
  4. Ben kabuklarını soymuyorum. Domatesler suyunu çekince köz patlıcan ve biberi ilave edip iyice kavurun.
  5. Ara ara mutlaka karıştırın. Suyu çekince dibi tutmasın.
  6. Tuzunu ilave edin. Henüz kapatmadan blender dan geçirin.
  7. Sonra altını kapatıp isteğe bağlı kekik ekleyin. Benim dağ kekiğim vardı o yüzden ekledim.
  8. Sonra sıcak sıcak temiz kavanozlara koyun, sıkıca kapatıp ters çevirin.
  9. Bu şekilde bi küçük sos kavanozu bir de yarım kiloluk kavanoz oldu.
  10. Tadına doyulmaz bir sos oluyor.
Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder