Patlıcan Sosu(Az Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 4 adet kırmızı kapya biber(ben acı isotla yapıyorum)
- 2 orta boy ince kıyılmış soğan
- 4 diş ezilmiş sarımsak
- 4 adet iri yumuşak domates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, kekik, zeytinyağı (üzerine gezdirmek için)
- 4 yemek kaşığı sirke
Patlıcan Sosu(Az Kişilik) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcan ve biberi közleyip soyun ve ince doğrayın.
- Tencereye sıvı yağ koyup soğanı kavuralım.
- Ardından küp doğrayıp domatesleri ve sarımsağı ekleyin.
- Ben kabuklarını soymuyorum. Domatesler suyunu çekince köz patlıcan ve biberi ilave edip iyice kavurun.
- Ara ara mutlaka karıştırın. Suyu çekince dibi tutmasın.
- Tuzunu ilave edin. Henüz kapatmadan blender dan geçirin.
- Sonra altını kapatıp isteğe bağlı kekik ekleyin. Benim dağ kekiğim vardı o yüzden ekledim.
- Sonra sıcak sıcak temiz kavanozlara koyun, sıkıca kapatıp ters çevirin.
- Bu şekilde bi küçük sos kavanozu bir de yarım kiloluk kavanoz oldu.
- Tadına doyulmaz bir sos oluyor.
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder