Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Tırnak pide için;
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Köfte için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı su
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Kekik
Açmak için;
- Su
Pideli Köfte Tarifi Yapılışı
- Pide için bir kaba elenmiş unu alarak ortasına havuz açalım.
- Ilık su, tuz, şeker ve mayayı bu havuza alarak karıştıralım.
- İyice karışınca hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Kıvamı alan hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Köfte için bir kaba kıyma, rendelenip suyu sıkılmış soğan ve diğer malzemeleri alarak 10 dakika kadar yoğuralım.
- Yoğrulan köfteyi dolaba kaldırarak, en az yarım saat dinlendirelim.
- Mayalanan hamurdan bezeler oluşturup şekillendirelim. (ben 4-5 adet yapmak yerine 2 adet büyük pide elde ettim )
- Parmakları ıslatarak pidelerin üzerine şekiller oluşturalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
- Pideler pişmeye yakın dinlenen köfteleri şekillendirip kızartalım.
- Diğer yandan salça sosumuzu yapalım. Sos tavasına salça ve tereyağı alarak kavuralım. Kekik, tuz serperek su ile açalım. Kaynayana kadar pişirelim.
- Servis tabağına önce küp doğranmış pidelerimizi alalım.
- Ardından sosumuzu her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Kızaran köfteleri de yerleştirerek en son eritilmiş tereyağı gezdirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder