27 Ağustos 2020 Perşembe

Pideli Köfte Tarifi

Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Tırnak pide için;
  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Köfte için;
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Tuz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kekik
Açmak için;
  • Su

Pideli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Pide için bir kaba elenmiş unu alarak ortasına havuz açalım.
  2. Ilık su, tuz, şeker ve mayayı bu havuza alarak karıştıralım.
  3. İyice karışınca hamuru yoğurmaya başlayalım.
  4. Kıvamı alan hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Köfte için bir kaba kıyma, rendelenip suyu sıkılmış soğan ve diğer malzemeleri alarak 10 dakika kadar yoğuralım.
  6. Yoğrulan köfteyi dolaba kaldırarak, en az yarım saat dinlendirelim.
  7. Mayalanan hamurdan bezeler oluşturup şekillendirelim. (ben 4-5 adet yapmak yerine 2 adet büyük pide elde ettim )
  8. Parmakları ıslatarak pidelerin üzerine şekiller oluşturalım.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
  10. Pideler pişmeye yakın dinlenen köfteleri şekillendirip kızartalım.
  11. Diğer yandan salça sosumuzu yapalım. Sos tavasına salça ve tereyağı alarak kavuralım. Kekik, tuz serperek su ile açalım. Kaynayana kadar pişirelim.
  12. Servis tabağına önce küp doğranmış pidelerimizi alalım.
  13. Ardından sosumuzu her yerine gelecek şekilde dökelim.
  14. Kızaran köfteleri de yerleştirerek en son eritilmiş tereyağı gezdirelim.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder