Kayısı Pestili | Kolay Kayısı Pestili Nasıl Yapılır. Sağlıklı Atıştırmalık İçin Malzemeler
- 7 kilo kayısı
- 2 su bardağı şeker
- Dövülmüş fındık ceviz yada tatlıysa kayısının çekirdekleri
Sermek için;
- Yağlı kağıt
Kayısı Pestili | Kolay Kayısı Pestili Nasıl Yapılır. Sağlıklı Atıştırmalık Yapılışı
- Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini alıp tencereye alalım.
- Üzerine damak zevkine göre şeker ilavesi yapalım.
- Şekerpare kayısı veya çok tatlı kayısı şeker ilavesi istemez.
- Şeker ilave ettikten sonra 1 gün veya en az 4 saat bekletiyorum ki sulansın.
- Şeker ilave etmezseniz direk ateşe koyun.
- Kayısılar ezilene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra blenderden geçirelim iyice ezilsin.
- Üzerine isterseniz dövülmüş ceviz fındık yada kayısı çekirdeği ekleyin.
- Tepsiye yağlı kağıt yada şeffaf naylon serip üzerine pestili dökelim.
- Çok çok ince dökmeyin kuruyunca daha da incelecek.
- Etli yumuşak pestil için biraz kalın dökmek iyidir.
- Merak etmeyin kurur sorun olmaz.
- 2 -3 gün güneşte kurutalım. Ve yağlı kağıttan çıkarıp rulo yapalım pestilleri keselim.
- Pestiller kağıttan çıkmazsa arkasından kağıdı hafif ıslatın.
- Kaliteli yağlı kağıt kullanırsanız bu sorun olmaz.
- Dolapta veya serin yerde saklama kabında muhafaza edebilirsiniz.
- Ayrıntılı şekilde videomda anlattım. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder