27 Ağustos 2020 Perşembe

Kayısı Pestili | Kolay Kayısı Pestili Nasıl Yapılır. Sağlıklı Atıştırmalık

Kayısı Pestili | Kolay Kayısı Pestili Nasıl Yapılır. Sağlıklı Atıştırmalık İçin Malzemeler

  • 7 kilo kayısı
  • 2 su bardağı şeker
  • Dövülmüş fındık ceviz yada tatlıysa kayısının çekirdekleri
Sermek için;
  • Yağlı kağıt

Kayısı Pestili | Kolay Kayısı Pestili Nasıl Yapılır. Sağlıklı Atıştırmalık Yapılışı


  1. Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini alıp tencereye alalım.
  2. Üzerine damak zevkine göre şeker ilavesi yapalım.
  3. Şekerpare kayısı veya çok tatlı kayısı şeker ilavesi istemez.
  4. Şeker ilave ettikten sonra 1 gün veya en az 4 saat bekletiyorum ki sulansın.
  5. Şeker ilave etmezseniz direk ateşe koyun.
  6. Kayısılar ezilene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra blenderden geçirelim iyice ezilsin.
  7. Üzerine isterseniz dövülmüş ceviz fındık yada kayısı çekirdeği ekleyin.
  8. Tepsiye yağlı kağıt yada şeffaf naylon serip üzerine pestili dökelim.
  9. Çok çok ince dökmeyin kuruyunca daha da incelecek.
  10. Etli yumuşak pestil için biraz kalın dökmek iyidir.
  11. Merak etmeyin kurur sorun olmaz.
  12. 2 -3 gün güneşte kurutalım. Ve yağlı kağıttan çıkarıp rulo yapalım pestilleri keselim.
  13. Pestiller kağıttan çıkmazsa arkasından kağıdı hafif ıslatın.
  14. Kaliteli yağlı kağıt kullanırsanız bu sorun olmaz.
  15. Dolapta veya serin yerde saklama kabında muhafaza edebilirsiniz.
  16. Ayrıntılı şekilde videomda anlattım. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder