Pratik Tam Ölçü İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
İçli köfte hamuru için:
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
İçli köfte iç harcı için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 250gr kıyma
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tutam maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Pratik Tam Ölçü İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- İç harç için geniş bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı alınır küçük küçük doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Daha sonra kıyma ilave edilir yaklaşık 5 dakika kavrulur.
- Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçası ilave edilir. Karıştırıp 2-3 dakika daha pişirilir.
- Son olarak ocak kapatılır, ceviz ve maydanoz ilave edilir karıştırılır.
- İç harç ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca sıkmalar yapılıp buzluğa kaldırılır, o sırada köftenin hamuru yapılır.
- Hamuru için derin bir kaba bulgur ve irmik alınır.
- Üzerine kaynar su dökülüp üzerini streç film ile kapatılır. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekletilir.
- Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğurulur. (yoğurma aşamasında hamur elinize yapışabilir yanınızda bir miktar su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz. ).
- Hamurumuz hazır olduktan sonra şekillendirme aşamasına geçebiliriz.
- Hamurdan sıkmaladığınız içlere göre bezeler alınır içleri dikkatlice oyulup buzluktaki içten yerleştirilir, dikkatlice kapatılır. (bu işlemi yaparken yanınızda bir miktar su bulundurarak elinizi ıslatarak yaparsanız daha kolaylaşacaktır. ).
- Daha sonra hazırlanan içli köfteler kızdırılan bol yağda kızartılır. (kızartırken rengi kızarmış hafif sertimişse çıkarabilirsiniz👍🏼).
- Limon ile sıcak servis edilir😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder