Teremyağlı Ay Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 35 gram teremyağ
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
İçi için;
- Ceviz
Açmak için;
- Nişasta
Üzeri için
- 150 gram teremyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
Teremyağlı Ay Baklava Tarifi Yapılışı
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım ve un kabartma tozunuda ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamuru 2 ayrı parçaya bölün eşit olarak ve açabildiğiniz kadar açın hamuru, açtığınız hamurun içine bolca nişasta sürüp 2 taraftanda ortaya gelecek şekilde katlayın.
- Sonra yine bol nişasta sürün kare gelecek şekilde yukardan ve aşağıdan ortaya gelecek şekilde katlayın.
- Yine nişasta sürüp zarf şeklinde katlayıp üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
- Şerbeti ocağa alıp hafif yoğun kıvam alana kadar kaynatın.
- Dinlenen hamuru ne çok ince nede çok kalın olacak şekilde dikdörtgen şeklinde açın ve cevizi serpip iki kenerdan rulo yapıp ortada buluştuğu yerden kesin hamuru ve bardak ile ay şeklini alacak şekilde kesip tepsiye dizin.
- Erilitilmiş yağı üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 170 derecede 1 saat kadar pişirin.
- Pişince tatlı sıcak şerbet ılık olacak şekilde gezdirin üzerine😊 afiyet olsun şimdiden.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder