Teremyağlı Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram teremyağ margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Teremyağlı Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz ve kaynadıktan sonra başka bir kaba soğuması için bekletiyoruz.
- Daha sonra teremyağı, sıvı yağı, pudra şekerini, yumurtayı, kabartma tozu, vanilya, kakao ve unun yarısının bir kaba ekleyip karıştırın.
- Daha sonra unun diğer yarısını da ekleyin.
- Hamur toparlanınca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz önceden ısıtılmış 180° derece fırında 20 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkarınca 2 dk bekleyip şerbetin içine koyuyoruz.
- Üzerine isteğe bağlı Hindistan cevizi döküyoruz.
Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder