28 Ağustos 2020 Cuma

Teremyağlı Brownie Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram teremyağ margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Teremyağlı Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz ve kaynadıktan sonra başka bir kaba soğuması için bekletiyoruz.
  2. Daha sonra teremyağı, sıvı yağı, pudra şekerini, yumurtayı, kabartma tozu, vanilya, kakao ve unun yarısının bir kaba ekleyip karıştırın.
  3. Daha sonra unun diğer yarısını da ekleyin.
  4. Hamur toparlanınca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz önceden ısıtılmış 180° derece fırında 20 dk pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkarınca 2 dk bekleyip şerbetin içine koyuyoruz.
  6. Üzerine isteğe bağlı Hindistan cevizi döküyoruz.
Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder