Şeftali Pestili (Kışa Hazırlık) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kg şeftali
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
Şeftali Pestili (Kışa Hazırlık) Tarifi Yapılışı
- Şeftalileri yıkayıp soyup iri iri doğrayın. Tencereye 1 su bardağı su ile koyup ara ara karıştırarak yumuşayana kadar pişirin.
- Yumuşayan şeftalileri blenderdan geçirin. Yarım su bardağı kadar ılık suda 3 yemek kaşığı nişastayı eritin.
- Blenderdan geçirdiğiniz karışıma ilave edin.
- 5-6 dakika daha kaynadıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsilere ince bir tabaka halinde döküp spatulayla düzleştirin.
- Arzuya göre susam, dövülmüş ceviz, fındık, fıstık ekleyebilirsiniz.
- Tepsileri güneş alan bir yere koyun üzerilerine sinek böcek toz yapışmaması için ince bir tülbent örtün, bir kaç gün bekletin.
- Benim balkonum çok güneş aldığı için 2 günde kurudular.
- Kuruyan pestilleri istediğiniz şekilde keserek (rulo, üçgen sarma) buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder