28 Ağustos 2020 Cuma

Şeftali Pestili (Kışa Hazırlık) Tarifi

Şeftali Pestili (Kışa Hazırlık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg şeftali
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Şeftali Pestili (Kışa Hazırlık) Tarifi Yapılışı

  1. Şeftalileri yıkayıp soyup iri iri doğrayın. Tencereye 1 su bardağı su ile koyup ara ara karıştırarak yumuşayana kadar pişirin.
  2. Yumuşayan şeftalileri blenderdan geçirin. Yarım su bardağı kadar ılık suda 3 yemek kaşığı nişastayı eritin.
  3. Blenderdan geçirdiğiniz karışıma ilave edin.
  4. 5-6 dakika daha kaynadıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsilere ince bir tabaka halinde döküp spatulayla düzleştirin.
  5. Arzuya göre susam, dövülmüş ceviz, fındık, fıstık ekleyebilirsiniz.
  6. Tepsileri güneş alan bir yere koyun üzerilerine sinek böcek toz yapışmaması için ince bir tülbent örtün, bir kaç gün bekletin.
  7. Benim balkonum çok güneş aldığı için 2 günde kurudular.
  8. Kuruyan pestilleri istediğiniz şekilde keserek (rulo, üçgen sarma) buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder