Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket oda sıcaklığında teremyağ margarin(125 gr)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı civarı)
Elmalı harç için:
- 4 adet orta boy elma (büyükse 3 adet yeterli)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığından biraz eksik tarçın
Üzerine:
- Pudra şekeri
Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
- Elmalı harcımızı hazırlayarak başlayalım.
- Elmalar soyulur rendelenir ,toz şekeri eklenerek pişirilir.
- En son ocaktan alırken tarçın eklenir soğumaya bırakılır.
- Hamur için un hariç diğer malzemeler karıştırılır yavaş yavaş un eklenir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan 1 büyük portakal kadar ayrılır.
- Diğer hamur yuvarlak borcama yayılır.
- Üzerine soğuyan elmalı harç yayılır ardından kalan hamur açılır.
- Şekilli rulet ile kesilir elmalı harç üzerine şekil verilir.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süslenip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder