27 Ağustos 2020 Perşembe

Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi

Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda sıcaklığında teremyağ margarin(125 gr)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı civarı)
Elmalı harç için:
  • 4 adet orta boy elma (büyükse 3 adet yeterli)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığından biraz eksik tarçın
Üzerine:
  • Pudra şekeri

Teremyağlı Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  1. Elmalı harcımızı hazırlayarak başlayalım.
  2. Elmalar soyulur rendelenir ,toz şekeri eklenerek pişirilir.
  3. En son ocaktan alırken tarçın eklenir soğumaya bırakılır.
  4. Hamur için un hariç diğer malzemeler karıştırılır yavaş yavaş un eklenir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Hamurdan 1 büyük portakal kadar ayrılır.
  6. Diğer hamur yuvarlak borcama yayılır.
  7. Üzerine soğuyan elmalı harç yayılır ardından kalan hamur açılır.
  8. Şekilli rulet ile kesilir elmalı harç üzerine şekil verilir.
  9. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  10. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süslenip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder