27 Ağustos 2020 Perşembe

Teremyağlı Etli Krep Bohça Tarifi

Teremyağlı Etli Krep Bohça Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için:
  • Yarım kg kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet kapya
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
Krep için:
  • 2 yumurta
  • 2.5-3 su bardağı un
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Tavayı yağlamak için sıvı yağ veya margarin
Beşamel sos için:
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı teremyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı kadar karabiber ve aynı miktarda tuz
Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar

Teremyağlı Etli Krep Bohça Tarifi Yapılışı

  1. Etlerimizi suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Suyunu çekince küçük küçük doğradığımız soğan ve biberlerimizi ekleyelim.
  3. Bu sırada et sotemiz pişerken krebimizi hazırlayalım.
  4. Bütün krep malzemelerini topak kalmayıncaya kadar karıştıralım.
  5. Az yağladığımız ve ısıttığımız tavaya bir kepçe gelecek şekilde (çok kalın olmasın) krep hamurumuzu dökelim ve arkalı önlü pişirelim.
  6. Beşamel sos için teremyağ ve sıvı yağı birlikte eritiyoruz.
  7. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  8. Daha sonra üzerine sütümüzü ve karabiberle tuzu ekliyoruz.
  9. Kısık ateşte koyulaşana kadar çırpıcıyla karıştırıyoruz.
  10. Daha sonra fotoğrafta da göründüğü gibi kreplerin ortasına yaklaşık iki yemek kaşığı kadar et sotemizden koyuyoruz.
  11. Zarf gibi kapatıyoruz ve kapattığımız yerler altta kalacak şekilde yağladığımız borcama diziyoruz.
  12. Üzerine hazırladığımız beşamel sostan her krebe bir yemek kaşığı kadar döküp her yerine yayıyoruz.
  13. Üzerine de rendelediğimiz kaşarla birlikte 200• de fırına veriyoruz ve kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz.
  14. Soğumadan servis ediyoruz.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder