Teremyağlı Etli Krep Bohça Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için:
- Yarım kg kuşbaşı doğranmış et
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet kapya
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
Krep için:
- 2 yumurta
- 2.5-3 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Tavayı yağlamak için sıvı yağ veya margarin
Beşamel sos için:
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı teremyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı kadar karabiber ve aynı miktarda tuz
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar
Teremyağlı Etli Krep Bohça Tarifi Yapılışı
- Etlerimizi suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekince küçük küçük doğradığımız soğan ve biberlerimizi ekleyelim.
- Bu sırada et sotemiz pişerken krebimizi hazırlayalım.
- Bütün krep malzemelerini topak kalmayıncaya kadar karıştıralım.
- Az yağladığımız ve ısıttığımız tavaya bir kepçe gelecek şekilde (çok kalın olmasın) krep hamurumuzu dökelim ve arkalı önlü pişirelim.
- Beşamel sos için teremyağ ve sıvı yağı birlikte eritiyoruz.
- Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra üzerine sütümüzü ve karabiberle tuzu ekliyoruz.
- Kısık ateşte koyulaşana kadar çırpıcıyla karıştırıyoruz.
- Daha sonra fotoğrafta da göründüğü gibi kreplerin ortasına yaklaşık iki yemek kaşığı kadar et sotemizden koyuyoruz.
- Zarf gibi kapatıyoruz ve kapattığımız yerler altta kalacak şekilde yağladığımız borcama diziyoruz.
- Üzerine hazırladığımız beşamel sostan her krebe bir yemek kaşığı kadar döküp her yerine yayıyoruz.
- Üzerine de rendelediğimiz kaşarla birlikte 200• de fırına veriyoruz ve kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz.
- Soğumadan servis ediyoruz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder