Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi
Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı un
Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Yapılışı
- Ilık sütümüzün içine mayayı, şekeri ve tuzu karıştırıp biraz bekletelim.
- Daha sonra yavaş yavaş unun içine sütümüzü dökelim ve hamurumuzu yoğuralım.
- Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
- Yoğurduktan sonra yaklaşık olarak 40-60 dakika hamurumuzu mayalanması için bırakalım.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizle ya da oklava yardımıyla çay tabağı altlığı büyüklüğünde olacak şekilde açalım.
- Kızgın yağda arkalı önlü olacak şekilde pişirelim. Peçete ile fazla yağını çektirip servis edebiliriz. Afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder