28 Ağustos 2020 Cuma

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı un

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Yapılışı

  1. Ilık sütümüzün içine mayayı, şekeri ve tuzu karıştırıp biraz bekletelim.
  2. Daha sonra yavaş yavaş unun içine sütümüzü dökelim ve hamurumuzu yoğuralım.
  3. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
  4. Yoğurduktan sonra yaklaşık olarak 40-60 dakika hamurumuzu mayalanması için bırakalım.
  5. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizle ya da oklava yardımıyla çay tabağı altlığı büyüklüğünde olacak şekilde açalım.
  6. Kızgın yağda arkalı önlü olacak şekilde pişirelim. Peçete ile fazla yağını çektirip servis edebiliriz. Afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder