10 Eylül 2020 Perşembe

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

    Eti için:

  • 300 gramdana kontrfile
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

    Et marinasyonu için:

  • 1 adetküçük boy kuru soğan
  • 1 adetrendelenmiş soğan
  • 1/2 çay bardağızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 su bardağısüt
  • 1 su bardağısoda
  • 1 yemek kaşığıtereyağı(pişirmek için)

    Kibrit patates için:

  • 2 adetorta boy patates
  • 1,5 su bardağıayçiçek yağı (kızartmak için)

    Domates sosu için:

  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 tatlı kaşığıpul biber
  • 1 adetrendelenmiş domates

    Servisi için:

  • 4 yemek kaşığısarımsaklı yoğurt

    Çökertme Kebabı Tarifinin Püf Noktası

    Sosa buladığınız etleri buzdolabında uzun süre marine etmek isterseniz pişirme işlemi öncesinde oda ısısında bekletip sonrasında pişirmeyi unutmayın.Daha çıtır olması için bol suda durulayıp üzerini kuruladığınız kibrit patatesleri az miktarda nişastayla harmanladıktan sonra da kızgın yağda ya da fritözde kızartabilirsiniz.

    Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fazla yağlı kısımlarından arındırılmış biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin. Et marinasyonu için yüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzeri streç filmle kaplı kapta buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
    2. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin.
    3. Bol suda durulayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
    4. Küçük bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkaç partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
    5. Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.
    6. Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın.
    7. Domates sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın.
    8. Üzerine pul biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip, 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
    9. Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp kızarmış domates ve yeşil biberle süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.

    Çökertme Kebabı Tarifinin Servis Önerisi

    Servis tabaklarının alt kısmına arzuya göre tereyağında sotelenmiş pide küpleri ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız domates sosunu içlerine çeken pideler kebaba ayrı bir tat katacaktır.
    Faydalı Bilgiler: 3 Adımda Çıtır Çıtır Patates Nasıl Kızartılır?
    Çökertme kebabının da vazgeçilmezi çıtır çıtır patates kızartmalarını tıpkı dışarıda yedikleriniz gibi bir çıtırlıkta hazırlamanın çok pratik bir yolu var. "Evde yapınca hemen yumuşuyor, hiç dışarıdakiler gibi olmuyor" diyenlerin dahi kolayca uygulayabileceği o yöntem tam olarak şöyle: 3 Adımda Çıtır Çıtır Patates Nasıl Kızartılır?
    Faydalı Bilgiler: Patates Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapılır?
    Patates kızartmasını hemen herkes çok seviyor ama sağlıklı beslenmeye de dikkat etmek gerekiyor. Tam da bu yüzden patatesleri kızartırken bile daha az kalorili, daha sağlıklı olmasını sağlamanın yolları var aslında. Siz de evde ellerinizle hazırlayacağınız patates kızartmaları fazla yağ çekmesin ama çıtır çıtır kızarsın istiyorsanız şu yazımıza mutlaka göz atın: Patates Kızartırken Yağ Çekmemesi İçin Ne Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder