10 Eylül 2020 Perşembe

Yoğurtlama Tarifi

Yoğurtlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adetpatates(küp doğranmış)
  • 2 adetpatlıcan(küp doğranmış)
  • 2 adetyeşil biber
  • 1 su bardağısüzme yoğurt
  • 2 çay kaşığıtuz

    Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 2 dişsarımsak
  • 2 adetrendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber

Yoğurtlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küp doğradığınız patatesleri, patlıcanları ve biberleri derin yağda altın rengini alana kadar  kızartın.
  2. Sosu için bir tavada sıvı yağ ile birlikte sarımsağı soteleyin. Ardından rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi de ekleyip pişirmeye bırakın.
  3. Kızarttığınız sebzeleri süzme yoğurt ve tuz ile birlikte karıştırıp servis tabağına alın.
  4. Üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirip, ılık veya soğuk olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder