Yoğurtlama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adetpatates(küp doğranmış)
- 2 adetpatlıcan(küp doğranmış)
- 2 adetyeşil biber
- 1 su bardağısüzme yoğurt
- 2 çay kaşığıtuz
- 2 yemek kaşığısıvı yağ
- 2 dişsarımsak
- 2 adetrendelenmiş domates
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
Sosu İçin:
Yoğurtlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Küp doğradığınız patatesleri, patlıcanları ve biberleri derin yağda altın rengini alana kadar kızartın.
- Sosu için bir tavada sıvı yağ ile birlikte sarımsağı soteleyin. Ardından rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi de ekleyip pişirmeye bırakın.
- Kızarttığınız sebzeleri süzme yoğurt ve tuz ile birlikte karıştırıp servis tabağına alın.
- Üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirip, ılık veya soğuk olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder