11 Eylül 2020 Cuma

Çıtır Çıtır Fasulye Turşusu Tarifi

Çıtır Çıtır Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 kilo fasülye
  • 2 kilo soyulmuş rendelenmiş domates
  • 2 bardak su
  • 2 buçuk bardak sirke
  • 1 buçuk tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 baş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • Daha sonra her şişenin ağzına 1 çay kaşığı tuz
  • 1 bardak sıvı yağ

Çıtır Çıtır Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Fasulye ayıklanır verev kesilir, yıkanır süzülür.
  2. Büyük bir tencereye su, sıvı yağ ,sirke ,tuz, limon tuzu eklenir kaynatılır .
  3. Fasulyeler eklenir kapağı kapatılıp rengi dönene kadar pişirilir.
  4. Daha sonra sarımsak ve domates eklenir.
  5. 10 dakika pişirilir .
  6. Sıcakken şişeye doldurulur .
  7. Şişenin ağzı silinir yeni bir kapak kapatılıp ters çevrilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder