Çıtır Çıtır Fasulye Turşusu Tarifi
Çıtır Çıtır Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 4 kilo fasülye
- 2 kilo soyulmuş rendelenmiş domates
- 2 bardak su
- 2 buçuk bardak sirke
- 1 buçuk tatlı kaşığı limon tuzu
- 2 baş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tuz
- Daha sonra her şişenin ağzına 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak sıvı yağ
Çıtır Çıtır Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı
- Fasulye ayıklanır verev kesilir, yıkanır süzülür.
- Büyük bir tencereye su, sıvı yağ ,sirke ,tuz, limon tuzu eklenir kaynatılır .
- Fasulyeler eklenir kapağı kapatılıp rengi dönene kadar pişirilir.
- Daha sonra sarımsak ve domates eklenir.
- 10 dakika pişirilir .
- Sıcakken şişeye doldurulur .
- Şişenin ağzı silinir yeni bir kapak kapatılıp ters çevrilir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder