Erik Pestili Tarifi
Erik Pestili Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo mürdüm eriği
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Erik Pestili Tarifi Yapılışı
- Erikleri çekirdeklerinden temizleyin.
- Üzerine şekerini ekleyip ocağa alın.
- Erikler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Erikler yumuşayınca süzgeçte süzün.
- Şekeri damak tadınıza az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Nişastasını ekleyip ocağa alın ve kaynamaya başlayınca ocağı kapatın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir şekilde dökün.
- Dilerseniz bu aşamada ceviz, fıstık, badem veya fındık da ekleyebilirsiniz.
- Güneş gören bir yerde kurumasını bekleyin.
- Kuruyunca dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Ben muska şeklinde yaptım. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder