11 Eylül 2020 Cuma

Erik Pestili Tarifi

Erik Pestili Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo mürdüm eriği
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Erik Pestili Tarifi Yapılışı

  1. Erikleri çekirdeklerinden temizleyin.
  2. Üzerine şekerini ekleyip ocağa alın.
  3. Erikler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Erikler yumuşayınca süzgeçte süzün.
  5. Şekeri damak tadınıza az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
  6. Nişastasını ekleyip ocağa alın ve kaynamaya başlayınca ocağı kapatın.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir şekilde dökün.
  8. Dilerseniz bu aşamada ceviz, fıstık, badem veya fındık da ekleyebilirsiniz.
  9. Güneş gören bir yerde kurumasını bekleyin.
  10. Kuruyunca dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Ben muska şeklinde yaptım. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder