12 Eylül 2020 Cumartesi

Ev Yapımı Kumpir Tarifi

Ev Yapımı Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates (Kişi adedine göre artırabilirsiniz)
  • 1 kase garnitür
  • 5-6  adet kornişon turşu
  • 1 kase haşlanmış mısır
  • Ketçap
  • Mayonez
  • 1 tutam  tuz
  • 2 yemek kaşığı dilim zeytin
  • 2-3 adet kokteyl sosis (Hafif haşlanmış)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)

Ev Yapımı Kumpir Nasıl Yapılır?

  • Fırını 240 derecede ısıtın. Patatesleri  iyice yıkayın  ve ayrı ayrı yağlı kağıda ve alüminyum folyoya sarın. Sıcak fırının tel ızgarası üzerine koyun ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Patates  pişerken garnitürü  hazırlayın. Bunun için garnitürün suyunu  süzüp, bir kap içine alın.
  • Konserve mısırları ilave edin. Kornişon turşuları minik doğrayın ve sosisleri dilimleyerek karışıma ekleyip hepsini harmanlayın.
  • Patatesler pişince fırından alın ve ortadan  ikiye  kesip, içlerini kaşık yardımıyla kenarlarında kalacak şekilde çıkararak bir kaba alın.
  • Patatesin iç kısmına tereyağı, bir tutam tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip tereyağı ve kaşar peyniri eriyene kadar patatesle birlikte karıştırın.
  • Hazırladığınız garnitür karışımını patatesin ortasına yerleştirin. Mayonez ve ketçap sıkarak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Kumpir Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Kumpir yapımında büyük boy ve düzgün patatesler seçmeye özen gösterin.
  • Pişirdiğiniz patatesleri vakit kaybetmeden kaşar peyniri ve tereyağı ile ezin. Aksi takdirde soğudukça kıvamı kaybolacaktır.
  • Patateslerin nemli kalması için, fırını fansız programda çalıştırın.
  • Kumpirin içini istediğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
1 Porsiyon Kumpir Kaç Kalori?
  • Bir adet kumpir, yaklaşık 95 kaloridir. Kalori değeri içine eklediğiniz malzemelere göre değişkenlik gösterebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder