12 Eylül 2020 Cumartesi

Rozbif (Tütsülenmiş) Tarifi

Rozbif (Tütsülenmiş) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük dana bonfile
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze kekik ya da biberiye
  • Tane karabiber
  • Tuz

Rozbif (Tütsülenmiş) Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karabiber tanelerini havanda döverek iri parçalar haline getirin.
  • Kekik ve biberiye dallarını ise bıçak darbeleriyle küçültün.
  • Karabibere tuz ekledikten sonra bütün olarak kullanılan bonfileyi bu karışıma bulayın.
  • Yapışmaz tavaya zeytinyağı ekleyerek ısıtın. Eti bu tavaya alarak yüksek ateşte çift taraflı pişirin.
  • Alüminyum folyo üzerine yağlı kağıt serin. Bonfile etini boşluk olmayacak şekilde sıkıca sarın.
  • Eti 250 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen eti soğuması için biraz bekletin.
  • Ardından hiç açmadan buzdolabına koyun ve 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün eti derin dondurucuya koyup yarı donmuş bir hal alana kadar bekleyin.
  • Et soğuduğunda çıkartın ve ince dilimler halinde kesin.
  • Tütsülü rozbifi meze, sandviç ve ana yemek olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tütsülenmiş Rozbif Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Eti tavada pişirirken çok fazla duman çıkabilir. Bu durum oldukça normaldir.
  • Eti az pişmiş sevenler 15, orta pişmiş sevenler 20, çok pişmiş sevenler ise 35 dakika pişirebilir.
  • Eti mutlaka buzdolabında dinlendirin. Bu sayede kıvamı daha lezzetli olacaktır.
1 Porsiyon Tütsülü Rozbif Kaç Kalori?
  • Bir porsiyon tütsülenmiş rozbif, yaklaşık 170 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder