Ev Yapımı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram un
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet yumurta
- Tuz
Makarna sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 bardak krema
- 1 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1/2 diş sarımsak
- Maydanoz
- Tuz
Ev Yapımı Makarna Nasıl Yapılır?
- Öncelikle unu geniş bir kaseye alın ve ortasını çukur şeklinde açın.
- Çukurun içerisine zeytinyağı, tuz ve yumurtaları ekleyin.
- Bir çatal kullanarak yumurtaları olduğu çukurun içerisine çırpmaya başlayın. Daha sonra una yedirerek çırpma işlemine devam edin.
- Yumurta ve un tamamen karıştığında, hamuru elinizle yoğurmaya devam edin.
- Hamuru pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar oklava ile açın.
- Uzunlamasına açtığınız hamura bir tutam un serpiştirin ve katlayın.
- Hamuru ince şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritleri tek tek açarak uzun makarnalar hazırlayın.
- Sosu için; Sos tenceresinde tereyağını eritin ve üzerine kremayı ekleyin.
- Rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuzu da kremanın üzerine ilave edin.
- Daha sonra rendelenmiş peyniri ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
- Peynirler eridiğinde üzerine doğranmış maydanozu ilave edin ve ocaktan alın.
- Hazırladığınız makarnaları haşladıktan sonra üzerine sos dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Makarna Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte kullanacağınız yumurtanın organik olmasına dikkat edin. Tarife eklenen yumurta, hamurun sarı bir renk almasını sağlar.
- Hamuru hazırlarken kaliteli bir zeytinyağı kullanmanızı öneriyoruz.
- Hamurun inceliği makarnanın en önemli noktasıdır. Hamurun arkasından baktığınızda elinizin gölgesini görüyorsanız, hamurunuz hazır demektir.
- Sosu hazırlarken kaşar peyniri yerine parmesan peyniri de tercih edebilirsiniz.
- Hazırladığınız makarnaları kuruttuktan sonra cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder