12 Eylül 2020 Cumartesi

Ev Yapımı Makarna Tarifi

Ev Yapımı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet yumurta
  • Tuz
Makarna sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak krema
  • 1 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1/2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Tuz

Ev Yapımı Makarna Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle unu geniş bir kaseye alın ve ortasını çukur şeklinde açın.
  • Çukurun içerisine zeytinyağı, tuz ve yumurtaları ekleyin.
  • Bir çatal kullanarak yumurtaları olduğu çukurun içerisine çırpmaya başlayın. Daha sonra una yedirerek çırpma işlemine devam edin.
  • Yumurta ve un tamamen karıştığında, hamuru elinizle yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar oklava ile açın.
  • Uzunlamasına açtığınız hamura bir tutam un serpiştirin ve katlayın.
  • Hamuru ince şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritleri tek tek açarak uzun makarnalar hazırlayın.
  • Sosu için; Sos tenceresinde tereyağını eritin ve üzerine kremayı ekleyin.
  • Rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuzu da kremanın üzerine ilave edin.
  • Daha sonra rendelenmiş peyniri ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
  • Peynirler eridiğinde üzerine doğranmış maydanozu ilave edin ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız makarnaları haşladıktan sonra üzerine sos dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Makarna Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Tarifte kullanacağınız yumurtanın organik olmasına dikkat edin. Tarife eklenen yumurta, hamurun sarı bir renk almasını sağlar.
  • Hamuru hazırlarken kaliteli bir zeytinyağı kullanmanızı öneriyoruz.
  • Hamurun inceliği makarnanın en önemli noktasıdır. Hamurun arkasından baktığınızda elinizin gölgesini görüyorsanız, hamurunuz hazır demektir.
  • Sosu hazırlarken kaşar peyniri yerine parmesan peyniri de tercih edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız makarnaları kuruttuktan sonra cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder