12 Eylül 2020 Cumartesi

Tepside Kek Tarifi

Tepside Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • Çilek dilimleri
  • Çilek sosu

Tepside Kek Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri alın. Köpükleninceye kadar çırpın.
  • Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Karbonat, kabartma tozu ve unu elekten geçirerek karışıma ekleyin. 
  • Kek harcı yoğun bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış borcam veya bir tepsiye dökün.
  • Keki, 170 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin.
  • Çıkarttığınızda üzerine çatal ile delikler açın ve çilek sosunu üzerinde gezdirin.
  • Keki soğuması için 15 dakika buzdolabında bekletin.
  • Soğuyan kekin üzerine hazır krem şanti dökün ve her köşesine yayın.
  • Çilekleri küçük parçalar halinde dilimleyin ve kekin üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.
Tepside Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Pişirme esnasında ilk 20 dakika boyunca fırının kapağını açmayın.
  • Unu azar azar ekleyerek kıvamını daha iyi bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • Topaklanma oluşmaması için mikser kullanabilirsiniz.
  • Kekinizi frambuaz, çikolata ve böğürtlen gibi farklı soslarla tatlandırabilirsiniz.
  • Krem şanti kullanmak istemiyorsanız, sosu döktükten sonra meyveleri serpiştirin.
1 Dilim Çilekli Kek Kaç Kalori?
  • Çilekli kekin bir dilimi, yaklaşık 180 kaloridir. Kullanılan malzemeye göre kalori değeri değişebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder