Tepside Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- Çilek dilimleri
- Çilek sosu
Tepside Kek Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri alın. Köpükleninceye kadar çırpın.
- Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Karbonat, kabartma tozu ve unu elekten geçirerek karışıma ekleyin.
- Kek harcı yoğun bir kıvam alana kadar çırpın.
- Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış borcam veya bir tepsiye dökün.
- Keki, 170 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin.
- Çıkarttığınızda üzerine çatal ile delikler açın ve çilek sosunu üzerinde gezdirin.
- Keki soğuması için 15 dakika buzdolabında bekletin.
- Soğuyan kekin üzerine hazır krem şanti dökün ve her köşesine yayın.
- Çilekleri küçük parçalar halinde dilimleyin ve kekin üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.
Tepside Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Pişirme esnasında ilk 20 dakika boyunca fırının kapağını açmayın.
- Unu azar azar ekleyerek kıvamını daha iyi bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
- Topaklanma oluşmaması için mikser kullanabilirsiniz.
- Kekinizi frambuaz, çikolata ve böğürtlen gibi farklı soslarla tatlandırabilirsiniz.
- Krem şanti kullanmak istemiyorsanız, sosu döktükten sonra meyveleri serpiştirin.
1 Dilim Çilekli Kek Kaç Kalori?
- Çilekli kekin bir dilimi, yaklaşık 180 kaloridir. Kullanılan malzemeye göre kalori değeri değişebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder