Havuç Soslu Ve Peynirli Penne (Penne Al Formaggıo Dı Carote) Tarifi
Havuç Soslu Ve Peynirli Penne (Penne Al Formaggıo Dı Carote) Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram makarna
- 3 adet orta boy havuç
- Bir tutam taze fesleğen
- Her bir 100 gram makarna için bir yemek kaşığı dolusu krem peynir
- Rendelenmiş parmesan peyniri (yoksa sertleşmiş eski kaşar peyniri)
- Tuz, zeytinyağı
Havuç Soslu Ve Peynirli Penne (Penne Al Formaggıo Dı Carote) Tarifi Yapılışı
- Tencereye 5 litre kadar su alıp kaynatın, su kaynayınca 3-4 çay kaşığı tuz atın, makarnaları ekleyin ve pişirmeye başlayın.
- Küp küp doğradığınız havuçları zeytinyağı koyduğunuz bir tavaya alın, biraz çevirin ve kaynayan makarna suyundan bir kepçe ilave edin suyunu çektikçe su ekleyin yumuşayıncaya kadar.
- Rendelemiş olduğunuz peynirleri dar bir kaba veya büyük bir bardağa alın fesleğen yapraklarını ilave edip blendırdan geçirip birbirleri ile iyice karışmasını sağlayın.
- Havuçları da blendırdan geçirip püre haline getirin.
- Makarnayı 6-7 dk haşladıktan sonra tavaya zeytinyağı alın (makarnaları süzmeyin suda beklesin) makarnaları ekleyin, her bir porsiyon için 3 yemek kaşığı havuç püresi ve 1 yemek kaşığı krem peynir ekleyin ve peyniri ve havucu çözdürmek için kepçe ile makarna suyundan ilave edip nazikçe karıştırın.
- 2 -3 dk pişirdikten sonra makarnanız hazır olacaktır.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine fesleğen ile çektiğimiz peynirden serpiştirin afiyet olsun ! 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder