10 Eylül 2020 Perşembe

Havuç Soslu Ve Peynirli Penne (Penne Al Formaggıo Dı Carote) Tarifi

Havuç Soslu Ve Peynirli Penne (Penne Al Formaggıo Dı Carote) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram makarna
  • 3 adet orta boy havuç
  • Bir tutam taze fesleğen
  • Her bir 100 gram makarna için bir yemek kaşığı dolusu krem peynir
  • Rendelenmiş parmesan peyniri (yoksa sertleşmiş eski kaşar peyniri)
  • Tuz, zeytinyağı

Havuç Soslu Ve Peynirli Penne (Penne Al Formaggıo Dı Carote) Tarifi Yapılışı


  1. Tencereye 5 litre kadar su alıp kaynatın, su kaynayınca 3-4 çay kaşığı tuz atın, makarnaları ekleyin ve pişirmeye başlayın.
  2. Küp küp doğradığınız havuçları zeytinyağı koyduğunuz bir tavaya alın, biraz çevirin ve kaynayan makarna suyundan bir kepçe ilave edin suyunu çektikçe su ekleyin yumuşayıncaya kadar.
  3. Rendelemiş olduğunuz peynirleri dar bir kaba veya büyük bir bardağa alın fesleğen yapraklarını ilave edip blendırdan geçirip birbirleri ile iyice karışmasını sağlayın.
  4. Havuçları da blendırdan geçirip püre haline getirin.
  5. Makarnayı 6-7 dk haşladıktan sonra tavaya zeytinyağı alın (makarnaları süzmeyin suda beklesin) makarnaları ekleyin, her bir porsiyon için 3 yemek kaşığı havuç püresi ve 1 yemek kaşığı krem peynir ekleyin ve peyniri ve havucu çözdürmek için kepçe ile makarna suyundan ilave edip nazikçe karıştırın.
  6. 2 -3 dk pişirdikten sonra makarnanız hazır olacaktır.
  7. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine fesleğen ile çektiğimiz peynirden serpiştirin afiyet olsun ! 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder