Kabakları yıkayın ve kabuklarını bir çatalla çizin.
Parmak şeklinde doğrayın ve bir tencerenin tabanına yerleştirin.
Üstüne küp küp doğradığınız kuru soğanı ve rendelediğiniz sarımsakları dökün.
Robottan çekip püre haline getirdiğiniz veya rendelediğiniz domatesleri üstüne gezdirin.
Salçayı ve baharatlarını da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Ocağın en küçük gözünde kısık ateşe aldığınız yemeğinizi hiç karıştırmadan, sadece ara ara tencereyi sallayarak pişirin.
Piştikten sonra kapağını açmayın, sadece tencereyi sallayın ve ılıklaşana dek bekleyip bir servis tabağına alın.
Üstüne ince doğranmış maydanoz serptikten sonra servi edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder