10 Eylül 2020 Perşembe

Makedon Usulü Musakka Tarifi

Makedon Usulü Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adetpatlıcan(halka dilimlenmiş)
  • 4 adetpatates(halka dilimlenmiş, haşlanmış)
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı(patlıcanları pişirirken kullanılacak)
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay bardağızeytinyağı(kıyma harcını pişirirken kullanılacak)
  • 1 adetsoğan(yemeklik doğranmış)
  • 2 dişsarımsak(ezilmiş)
  • 250 gramdana kıyma
  • 1 yemek kaşığıun
  • 2 çay kaşığıtuz
  • 2 çay kaşığınane
  • 1 çay kaşığıkekik
  • 2 adetdefne yaprağı
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 2 adetrendelenmiş domates
  • 1 adetçubuk tarçın

Makedon Usulü Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları halka halka kesip fırın kağıdının üzerine yerleştirin ve üstlerinde zeytinyağı gezdirin.
  2. 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
  3. Orta ateşte, derin bir tavada zeytinyağı ile soğanı, soğan pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Sarımsak ve dana kıymayı da ekledikten sonra, kıyma suyunu çekip pişene kadar kavurun.
  5. Un, tuz, nane, kekik, karabiber, defne yaprağı, domates salçası, rendelenmiş domates ve çubuk tarçını da üzerine ekledikten sonra güzelce karıştırın ve 10 dakika kadar bu şekilde pişirin.
  6. Isıya dayanıklı cam bir fırın kabına 1 kepçe kadar beşamel sos dökün ve yayın.
  7. Halka halka doğradığınız ve haşladığınız patatesleri üzerine ilave edin.
  8. Üzerine tekrar beşamel sos döktükten sonra fırında pişirdiğiniz halka patlıcanları yerleştirin.
  9. Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcanların üzerine yaydıktan sonra kalan beşamel sosu tekrar üzerine yayın ve toz parmesanı her yere gelecek şekilde yayın.
  10. 180 derece fırında 20 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
  11. Dilimleyerek servis edin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder