Muhteşem Görüntüsü Ve Tadıyla Patlıcan Yatağında Fırın Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Közleme için;
- 4 adet patlıcan
- 5 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Köfte için;
- Yarım kilo kıyma (500 gr)
- 1 adet kuru soğan (orta boy)
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Muhteşem Görüntüsü Ve Tadıyla Patlıcan Yatağında Fırın Köfte Tarifi Yapılışı
- 4 adet patlıcan, 5 adet kırmızı biber ve 1 adet dörde bölünmüş kuru soğanı 200° derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
- Közlenen sebzelerin kolay soyulması için bir kapta üzeri kapalı bekletip terletme işlemi yapıyoruz.
- Kabuklarını soyduğumuz patlıcan ve kırmızı biber ile soğanları kıyıp geniş bir kasede birleştiriyoruz.
- Boyutlarını arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
- Servis kabımızın alt tabanına közlenmiş harcımızı seriyoruz.
- Köfte için yarım kilo kıyma (500 gr), 1 adet rendelenmiş kuru soğan (orta boy), 3 yemek kaşığı galeta unu, 1 yumurta, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı kimyonu geniş bir kapta yoğurup şekillendiriyoruz.
- Yağladığımız fırın tepsisine şekillendirdiğimiz köfteleri dizip iki üç tane biber ve domates ekliyoruz.
- 190° derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Fırından fırına pişirme süreleri değiştiği için takipte kalmakta fayda var ❗.
- Pişen köftelerimizi közlenmiş patlıcanların üzerine dizip servis ediyoruz.
Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder